Το αρχιτεκτονικό γραφείο NL architects με έδρα το Άμστερνταμ, στο πλαίσιο μιας έρευνας που πραγματοποιεί για την εκμετάλευση της αιολικής ενέργειας, σχεδίασε ανεμογεννήτριες που μπορούν να τοποθετηθούν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Σε αντίθεση με τις κλασσικές ανεμογεννήτριες των τριών πτερυγίων, οι οποίες απαιτούν εύρος απόστασης πέντε φορές την διάμετρο του έλικα τους, τα επονομαζόμενα «power flowers», που πήραν το όνομα τους από το γεγονός του ότι μοιάζουν με δέντρα, διαθέτουν ένα σύστημα πολλαπλών στροβίλων σε μειωμένη κλίμακα, μπορώντας να ταιριάξουν αισθητικά σε κάθε περιβάλλον.
Έχουν σχεδιαστεί σε δύο μεγέθη με διαφορετική παραγωγή ενέργειας το καθένα, ενώ λειτουργούν αποτελεσματικά από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν προέρχεται ο άνεμος.
Η τοποθέτηση τους είναι εύκολη υπόθεση, ενώ μπορούν να συνδεθούν παράλληλα και με άλλα συστήματα παραγωγής «πράσινης ενέργειας», γεγονός που τα καθιστά ιδανικά τόσο για εμπορική, όσο και για οικιακή χρήση.
Πηγή: www.design-district.gr