• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δέντρα από Chopsticks!

Από
22 Ιουνίου, 2019
Σε Κόσμος, Περιβάλλον, Ψυχαγωγία
6
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Μπορεί το νεκρό ξύλο να επανέλθει στη ζωή; Φυσικά όχι, μπορεί όμως να ξαναπάρει τη μορφή δέντρου. Αυτό είναι το σύνθημα μιας προωθητικής καμπάνιας της  Greenpeace για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν της φυσική καταστροφή που προκαλείται από τα εκατομύρια δέντρα που κόβονται για να μετατραπούν σε ξυλάκια φαγητού (chopsticks).

Διακόσιοι εθελοντές από πανεπιστήμια του Πεκίνου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Greenpeace και συγκέντρωσαν 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks, από εστιατόρια της κινεζικής πρωτεύουσας. Αφού τα καθάρισαν, τα χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν 4 δέντρα κάτω από τις οδηγίες του καλλιτέχνη Xu Yinhai.  Ήταν μια ιδιαίτερα κοπιαστική εργασία με την οποία η Greenpeace ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τους Κινέζους ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στην κατανάλωση των φυσικών πρώτων υλών.

….>>> (συνέχεια…)

Σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού υπουργείου δασών, η χώρα παράγει 57 δισ. ζεύγη chopsticks κάθε χρόνο, τα οποία απαιτούν 1.18 εκατομύρια τ.μ. δασών. Μιας και η Κίνα έχει περιορισμένες πηγές ξύλου οιΚινέζοι πρέπει να αναρωτηθούν αν αξίζει η θυσία 3,8 εκατομυρίων δέντρων το χρόνο για κάτι που απλά θα πετάξουν μετά από ένα γεύμα.

Τα δέντρα από chopsticks τοποθετήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου του 2010 σε ένα από τα δημοφιλέστερα εμπορικά κέντρα του Πεκίνου και σχεδιάζεται να εκτεθούν σε διάφορα πανεπιστήμια και εκθέσεις της πόλης.

Πηγή: perierga.gr

Tags: ανακύκλωσητέχνη

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Επόμενο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνία

Τα λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση

14 Σεπτεμβρίου, 2019
Χαλκιδική

1ο Πανηγύρι Τέχνης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

19 Ιουλίου, 2014
Περιβάλλον

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Ν. Προποντίδας

6 Νοεμβρίου, 2013
Επόμενο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΤΑ ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.