Νέος Μαρμαράς: Ανατροπή ενοικιαζόμενης λέμβου στο Αμπελίτσι – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες

φώτο αρχείου

Περιστατικό ανατροπής ενοικιαζόμενης λέμβου σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Αμπελίτσι, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά ενημερώθηκε για το συμβάν και στελέχη της έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Εκεί εντόπισαν τη λέμβο σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες – τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας – είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν αβαθή νερά κοντά στην ακτή.

Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ταχύπλοο σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η ημιβυθισμένη λέμβος απομακρύνθηκε από τη θαλάσσια περιοχή με ρυμούλκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της εταιρείας εκμίσθωσης του σκάφους.

Την προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού έχει αναλάβει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού. Παράλληλα, αποφασίστηκε η απαγόρευση απόπλου της λέμβου μέχρι να προσκομιστεί το προβλεπόμενο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Exit mobile version