Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα – Εξαφανίζονται τα εμφιαλωμένα

φώτο αρχείου

Αγανακτισμένοι είναι μόνιμοι κάτοικοι, παραθεριστές και τουρίστες στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική καθώς δεν έχουν νερό εδώ και τουλάχιστον οκτώ μέρες. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην περιοχή, όμως φέτος είναι εντονότερο.

Η οργή είναι διάχυτη στο Πευκοχώρι αφού εν μέσω καύσωνα δεν υπάρχει νερό. Σύμφωνα με το OPEN, οι κάτοικοι προσπαθούν τα βράδια να γεμίζουν μπουκάλια και κουβάδες σταγόνα – σταγόνα για να εξυπηρετηθούν, τη στιγμή που στα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχουν πλέον εμφιαλωμένα νερά.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους μόνιμους κατοίκους και μαγαζιά της εστίασης ενώ τυχεροί μέσα στην ατυχία τους είναι όσοι βρίσκονται σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν δεξαμενές, οι οποίες δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες.

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Η αφαλάτωση ολοκληρώνεται του χρόνου αλλά δεν λύνει το πρόβλημα

Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση σε όλους να μην χρησιμοποιούν άσκοπα νερό, να μην ποτίζουν τους κήπους και να μην πλένουν τα αυτοκίνητα.

Ταυτόχρονα, γίνονται και διακοπές υδροδότησης από τις 00:00 μέχρι και τις 6:00, σε μία προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση, ενώ το έργο της αφαλάτωσης θα ολοκληρωθεί το 2025. Πάντως, από τον δήμο αναφέρουν πως η αφαλάτωση δεν θα δώσει οριστική λύση αφού χρειάζεται να γίνουν και άλλες γεωτρήσεις.

Πηγή: reader.gr

Exit mobile version