Χαλκιδική: Χωρίς νερό η περιοχή από Ν. Μουδανιά μέχρι Ν. Ποτίδαια – Στα κάγκελα οι κάτοικοι

φώτο αρχείου

Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παρεθεριστές που έχουν τα σπίτια και τις εξοχικές κατοικίες τους από την διασταύρωση των Νέων Μουδανιών στον δήμο Νέας Προποντίδας μέχρι και τον Ισθμό της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή «Πόρτες» και Άγιο Μάμα.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής του δήμου Νέας Προποντίδας ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «έχουμε να δούμε σταγόνα νερό στις βρύσες μας εδώ και 15 ημέρες. Όχι για να πιούμε, αλλά για να πλυθούμε».

Συμπληρώνουν δε, πως η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη «τη στιγμή που μιλάμε για μια παρατεταμένη περίοδο καύσωνα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου με τον τουρισμό στα ύψη. Μας έχουν «στεγνούς» τελείως κι αν θέλεις να πλυθείς, μας εξυπηρετούν με υδροφόρες, μας κλείνουν το μάτι και μας λένε «αν θέλεις, βάλε λίγο πιο δυνατή αντλία»

Σε ερώτηση για το αν έχουν επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής και της ύδρευσης για να ενημερωθούν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή βλάβη στην ύδρευση, οι κάτοικοι ανέφεραν πως όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Απλώς φαίνεται πως δεν φτάνει το νερό για τους κατοίκους παρά μόνο για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Σαν να σου λένε δηλαδή ότι «νερό δεν έχει. Αν θες πούλα το σπίτι κι έλα να μείνεις σε ξενοδοχείο. Δεύτερο Σαββατοκύριακο που επικρατεί αυτή η κατάσταση και δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα».

Σαρόγλου: Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του δήμου Νέας Προποντίδας, Χαράλαμπος Σαρόγλου αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος, όμως τονίζει πως ο δήμος κάνει ότι μπορεί για να εξυπηρετήσει με υδροφόρες.

«Υπάρχει πράγματι πρόβλημα, είτε από ανομβρία, είτε από γεωτρήσεις αλλά δεν κόβουμε το νερό, απλώς το ελαττώνουμε. Δεν γίνεται αλλιώς, έχουμε εφτά ξενοδοχειακές μονάδες να εξυπηρετήσουμε. Για κάποιες ώρες κόβεται το νερό και σε αυτές» υπογραμμίζει ο κ. Σαρόγλου.

Προσθέτει ωστόσο, ότι υπάρχουν και αυτοί που προβαίνουν σε αλόγιστη χρήση ποτίζοντας κήπους και γκαζόν. «Το πρόβλημα αγγίζει περίπου έξι με δέκα οικογένειες, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν αλόγιστη χρήση, ποτίζοντας τους κήπους και τα γκαζόν τους. Δεν γίνεται έτσι. Τους δίνω υδροφόρες, τους γεμίζουμε τις δεξαμενές με βυτία, γενικά προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Και όσοι έχουν πρόβλημα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου, θα τους βοηθήσουμε άμεσα με όποιο τρόπο μπορούμε».

Και πέρσι το ίδιο πρόβλημα

Στο μεταξύ οι ίδιες περιοχές αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και κατά τους περσινούς καλοκαιρινούς μήνες. Τότε ο κ. Σαρόγλου μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, είχε τονίσει πως «δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, παρά μόνο η έλλειψη νερού. Αλλά ο δήμος δεν κάθεται ο δήμος με σταυρωμένα τα χέρια. Παίρνουμε χλωριωμένο νερό, αυτό που υπάρχει στα βυτία του δήμου και χρησιμοποιείται και πυροσβεστικούς σκοπούς και τους γεμίζουμε τις δεξαμενές τους. Όμως το βασικό πρόβλημα είναι η λειψυδρία».

*Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης, Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version