Θεσσαλονικιές έγιναν οι πρώτες γοργόνες με πτυχίο (φώτο)

Θεσσαλονικιές, ηλικίας άνω των 30, είναι ως επί το πλείστον οι πρώτες γοργόνες με πτυχίο στην Ελλάδα! Από τη «φουρνιά» των περίπου 200 πρώτων επαγγελματιών γοργόνων, δεν λείπουν και οι… γοργόνοι. Γυναίκες, άντρες, αλλά και παιδιά, από 6 έως 65 χρόνων, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά, σε πισίνα της Θεσσαλονίκης, από την πρώτη Ακαδημία Γοργονών στη χώρα.

Γοργόνες και γοργόνοι φοράνε την ουρά τους και βουτούν σε νερά πισίνας ή θάλασσας, μαγεύοντας με τις κινήσεις τους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, που δεν χορταίνουν να τους απολαμβάνουν. Από τις πρώτες απόφοιτες της Ακαδημίας, άλλες ήδη εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού, άλλες συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις με μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος και κάποιες έγιναν βοηθοί εκπαιδευτών.

Θεσσαλονικιές γοργόνες… in action!

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως όλες μας οι γοργόνες από το επαγγελματικό τμήμα της πρώτης μας σεζόν ήδη έχουν βρει εργασία και δουλεύουμε σκληρά για να τους προσφέρουμε πίσω την επένδυση τους και πολλά ακόμη. Οι μαθήτριες αυτές αποτελούν το πρώτο κύμα επαγγελματιών της βιομηχανίας αυτής στη χώρα μας και είναι πραγματικά τιμή μου που τις εκπαίδευσα και μπορώ να τις αποκαλώ πλέον συνεργάτιδες!», λέει η ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια της Ακαδημίας, Χαρίκλεια Μαρή.

«Στην τέχνη της γοργόνας δεν υπάρχουν περιορισμοί! Μπορείς να έρθεις όπως ακριβώς είσαι και όπως ακριβώς νιώθεις και τα υπόλοιπα τα αφήνεις σε εμάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι 6 ετών και πάνω και να γνωρίζεις τα βασικά στην κολύμβηση. Έχουμε 4 είδη τμημάτων, παιδικό, ερασιτεχνικό, επαγγελματικό και drop in».

«Φοράω την ουρά και μεταμορφώνομαι»

Για αποκαλυπτική εμπειρία έκανε λόγο μιλώντας στο GRTimes η 39χρονη Χριστίνα Γρε, η οποία σήμερα είναι βοηθός εκπαιδευτή. «Όταν φοράω την ουρά νιώθω ότι έχω μεταμορφωθεί, αισθάνομαι άλλο πλάσμα, είναι κάτι μαγικό», περιγράφει χαρακτηριστικά. Για την κυρία Γρε, η οποία πριν από δύο χρόνια δεν γνώριζε καν να κολυμπάει, η εμπειρία ήταν μοναδική.

«Όχι μόνο ξεπέρασα τον φόβο μου για το κολύμπι και τη θάλασσα, αλλά έγινα γοργόνα, το οποίο ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Με την τέχνη της γοργόνας γνωρίζεις τα όρια του εαυτού σου, μαθαίνεις να αποκτάς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, να σέβεσαι το σώμα σου, τη φύση, το νερό το οποίο είναι σύμμαχός σου και όχι εχθρός σου», λέει και προσθέτει: «Όταν ολοκληρώνεις την εκπαίδευση, απελευθερώνεσαι από όλα όσα σε καταπίεζαν, γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και αποκτάς ένα μόνιμο χαμόγελο».

Η Αλίκη Κύρκου-Μακροπούλου εργάζεται ως γοργόνα στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. «Τα προηγούμενα χρόνια ασχολιόμουν ερασιτεχνικά ως χόμπι με την τέχνη της γοργόνας. Μέχρι που δημιουργήθηκε η Ακαδημία και για εμένα ήταν μονόδρομος! Τώρα, εργάζομαι για σεζόν στη Χαλκιδική, σε ένα buttom glass τουριστικό σκάφος, που πραγματοποιεί εκδρομές από την Ουρανούπολη»,  αναφέρει ενθουσιασμένη η 24χρονη.

Η πρώτη Ακαδημία με γοργόνες

Η Ακαδημία άνοιξε τις πύλες της τον Ιανουάριο και κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας, εκπαίδευσε περισσότερα από 200 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η Thessaloniki Mermaid Academy είναι η πρώτη Ακαδημία Γοργόνων στην Ελλάδα! Μία απόδειξη πως όταν θέλεις κάτι πραγματικά μπορείς να το έχεις και μία δόση μαγείας και πρωτοπορίας στη βιομηχανία του θεάματος στην χώρας μας», σημειώνει η κυρία Μαρή.

Κύριοι στόχοι και αξίες, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια είναι:
● Η ασφαλής εκπαίδευση του κόσμου στην τέχνη της γοργόνας, χρησιμοποιώντας ασφαλές εξοπλισμό από πιστοποιημένους κατασκευαστές.
● Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και την Προστασία της θαλάσσιας ζωής.
● Και τέλος το άνοιγμα του δρόμου σε μία βιομηχανία εκατομμυρίων που ξεκίνησε στο εξωτερικό και έχει μεγάλη πιθανότητα εξέλιξης και στην παραθαλάσσια και πανέμορφη χώρα μας.

«Με τη συμμετοχή στο ερασιτεχνικό τμήμα εκπαιδεύεσαι όχι μόνο γιατί αγαπάς αυτό το νέο hobby, αλλά με την προοπτική να συμμετέχεις μαζί μας σε εθελοντικές δράσεις για καλό σκοπό, ενώ στο επαγγελματικό τμήμα, στο οποίο μπαίνεις έπειτα από ακρόαση, μπαίνεις με στόχο την μελλοντική συνεργασία μαζί μας έπειτα από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης».

Η διάρκεια εκπαιδεύσεων του επαγγελματικού τμήματος είναι 6 μήνες μέσα στους οποίους εκπαιδεύεσαι στην τέχνη της γοργόνας, πιστοποιείσαι από τον παγκόσμιο φορέα της PADI, ανακαλύπτεις εάν θέλεις να είσαι performer ή βοηθός εκπαιδευτή και εξελίσσεσαι αντίστοιχα σε κάθε κομμάτι αυτών των δύο επιλογών, ενώ μαθαίνεις τεχνικές και συμβουλές πάνω στο κομμάτι εύρεσης και αντιμετώπισης συνεργασιών», σημειώνει.

Πως προέκυψε η ιδέα;

Όπως εξηγεί η κυρία Μαρή, η ιδέα για την Ακαδημία Γοργόνων προέκυψε μέσα από ένα ξεχασμένο παιδικό όνειρο, την παρότρυνση φίλων και κυρίως την ανάγκη για δημιουργία, εξέλιξη και αναζήτηση νέων κόσμων.

«Για χρόνια παρακολουθούσα από την Αμερική είναι πιθανό να υπάρχει αυτό το επάγγελμα και μου φαινόταν τόσο μακρινό και άπιαστο για την Ελλάδα. Αφού κατάφερα να το γνωρίσω στη Βουλγαρία, την περίοδο που εργαζόμουν εκεί σε αμερικανικές παραγωγές του κινηματογράφου, αποφάσισα και πίστεψα πως κάτι τέτοιο μπορεί να ανθίσει και στην χώρα μας. Εφόσον ήδη είχα τη δική μου ουρά γοργόνας, ξεκίνησα και αγόρασα πλέον περίπου 50 διαφορετικές ουρές και μονοπέδιλα για να μπορώ να εκπαιδεύω τους άλλους και φυσικά πήρα όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που χρειάζεται για να γίνεις εκπαιδευτής Γοργόνων».

Παράλληλες δράσεις

Η Ακαδημία έχει ήδη διευρύνει τις δραστηριότητές της συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις, μεταξύ άλλων για την προώθηση της Προστασίας της Θάλασσας.

«Παράλληλες δράσεις μας είναι τα συγκλονιστικά Mermaid Retreat που διοργανώνουμε, όπου μέσα από 4 μεταμορφωτικές ημέρες μπορείς να ζήσεις την εμπειρία της γοργόνας, καθώς παράλληλα χαλαρώνεις και απολαμβάνεις τις διακοπές σου», αναφέρει η ιδιοκτήτρια της Ακαδημίας και συμπληρώνει: «Ακόμη πιο σπουδαία είναι η δράση Mermaids in Action που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την Mermaids Corfu. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Τιμόνι μία πολυσύχναστη παραλία της Κέρκυρας όπου γοργόνια πλάσματα και άνθρωποι ενώθηκαν για λίγες ώρες εκτελώντας έναν παραθαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό. Η συμμετοχή μας συγκίνησε καθώς 30 άτομα της διοργάνωσης καθώς και τουρίστες και λουόμενοι της παραλίας συλλέξαν περισσότερες από 5 σακούλες μπάζων με σκουπίδια. Κύρια ευρήματα ήταν τα δίχτυα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια καθώς και χαρτιά υγείας».

«Όλα είναι δυνατά, αρκεί να το θέλεις»

«Τα επόμενα μας σχέδια είναι αρχικά το ταξίδι σε ολόκληρη την χώρα που το πραγματοποιούμε έτσι κι αλλιώς από την δημιουργία της Thessaloniki Mermaid Academy, καθώς και συμμετοχής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο SIRENES master class & show της Ιταλίας. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι με τη νέα σεζόν να ανοίξουμε δεύτερο παράρτημα στην Αθήνα, κάτι το οποίο συζητάμε ήδη με πολύ γνωστά πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ, καθώς και να καταφέρουμε να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο με τα σόου που γίνονται στο εξωτερικό για γοργόνες στην Ελλάδα, μέσα στις υπέροχες θάλασσες μας. Οι ιδέες είναι πολλές και σιγά-σιγά η ομάδα εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα κάτι που μας βοηθάει και με βοηθάει κι εμένα προσωπικά να εμπλουτίσω και να καταφέρω να κάνω γνωστό το νέο και πρωτοποριακό αυτό επάγγελμα – ενασχόληση. Είμαι περήφανη για όλα όσα έχουμε καταφέρει και θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Η επιτυχία είναι σίγουρη και η αγάπη του κόσμου μου δίνει τη δύναμη να πηγαίνω μπροστά. Άλλωστε αυτό που λέμε πάντα στην ακαδημία μας είναι «Όλα είναι δυνατά, αρκεί να το θέλεις».

Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version