Ιπτάμενες κατσαρίδες παντού στη Λάρισα – Απίστευτες εικόνες

φώτο αρχείου

Από τις αρχές του καλοκαιριού, το πρόβλημα με τα «σμήνη» από ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα παραμένει ανεξέλεγκτο. Οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ενοχλητικές επιδρομές των εντόμων, τα οποία εισβάλλουν σε κατοικίες και καθιστούν δημόσιους χώρους απαγορευτικούς.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναφέρθηκε ότι οι κατσαρίδες συνεχίζουν την αμείωτη επέλασή τους στη Λάρισα και στις γύρω περιοχές, με τους κατοίκους να επιστρατεύουν κάθε δυνατό μέσο για να προστατευθούν. Πλάνα από εσωτερικό διαμερίσματος δείχνουν ότι οι πολίτες καταφεύγουν σε δημιουργικές λύσεις, όπως το κλείσιμο των λουκιών και των αποχετεύσεων με μπολ και ειδικούς φελλούς, για να αποτρέψουν την είσοδο των εντόμων στα σπίτια τους.

Σοκαριστικά βίντεο έχουν αναρτηθεί και από χρήστες του TikTok, δείχνοντας βεράντες γεμάτες με εκατοντάδες νεκρές κατσαρίδες μετά από απολύμανση.

@fflorencia_flor Φιλιά από Λάρισα 🥹🤗#larisa#greece#cockroach#katsarides#iptameneskatsarides#fyp #fupシ ♬ πρωτότυπος ήχος – Orestis

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, χωρίς την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων, πολλαπλάσιοι πληθυσμοί αυτών των εντόμων κυκλοφορούν κάτω από τα πατώματα, στις χαραμάδες και στους υπονόμους των σπιτιών, των πάρκων και των δημόσιων κτιρίων.

Πηγή: rthess.gr

Exit mobile version