Παναθηναϊκό Στάδιο: Πόσο κόσμο χωράει τελικά το Καλλιμάρμαρο – Πώς έχασε το ρεκόρ Γκίνες

Το μπάσκετ επιστρέφει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ήδη οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να δουν την ομάδα τους να παίζει στο Καλλιμάρμαρο τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Το στάδιο-σύμβολο της Αθήνας, που για πολλές δεκαετίες βρισκόταν στα ρεκόρ Γκίνες για την προσέλευση σε αγώνα μπάσκετ, αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο και να δημιουργήσει ένα νέο -σύγχρονο- ρεκόρ προσέλευσης.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο το 1967 | panathenaicstadium.gr

Η ΕΟΕ, στην οποία ανήκει το Στάδιο, έδωσε την άδεια στον Παναθηναϊκό και εκεί θα διεξαχθούν αγώνες του φετινού τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» υπολογίζουν πως θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν γύρω στους 30.000 θεατές, αριθμός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης στην Ευρώπη για ομάδα Ευρωλίγκας.

Φυσικά το απόλυτο ρεκόρ, που μάλιστα μέχρι το 2010 ήταν και παγκόσμιο ρεκόρ, «χάνεται» πίσω στο 1968 και τον τελικό της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας όταν στα ιστορικά μάρμαρα είχαν βρεθεί περί τους 80.000 θεατές.

Από τότε πολλά άλλαξαν, το Παναθηναϊκό Στάδιο έχει ανακατασκευαστεί με τη χωρητικότητά του να υπολογίζεται πλέον γύρω στις 45.000 κόσμο. Μάλιστα μόλις πέρυσι στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τα 50 του χρόνια στο τραγούδι, υπολογίζεται πως βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο περίπου 50.000 άνθρωποι!

Το Παναθηναϊκό Στάδιο στην επετειακή συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου | NDP PHOTO

Παναθηναϊκό Στάδιο: Πότε… έχασε το ρεκόρ

Ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 εκτός από τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε ελληνική ομάδα μπάσκετ, στην ΑΕΚ, έδωσε και στο ίδιο το Παναθηναϊκό Στάδιο το ρεκόρ με την προσέλευση των 80.000 θεατών (υπολογίζεται πως ακόμη 40 χιλιάδες ήταν έξω από το γήπεδο)!

Αυτό το ρεκόρ κράτησε για τέσσερις δεκαετίες, μέχρι και το 2010 όταν το All Star Game του ΝΒΑ φιλοξενήθηκε στο Ντάλας και στο Cowboys Stadium όπου συγκεντρώθηκαν 108.713 θεατές, γεγονός που πλέον κατέχει μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: reader.gr

Exit mobile version