Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

φώτο αρχείου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, διοργανώνουν επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιοχής. Η επιχειρηματική συνάντηση φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη κατά το διάστημα 10-14 Ιουλίου και οργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας ως δεδομένα τον μεγάλο αριθμό γάλλων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο και την προτίμησή τους στη μεσογειακή – ελληνική διατροφή, μέσα από αυτή την επιχειρηματική συνάντηση δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς καθιστά εφικτή τη δικτύωση αλλά και την κατανόηση της λειτουργίας της γαλλικής αγοράς τροφίμων.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει B2B συναντήσεις των γάλλων αγοραστών με τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων από την Κεντρική Μακεδονία, γευσιγνωσία και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Οι γάλλοι επαγγελματίες εκπροσωπούν δίκτυα διαμονής, εταιρείες σούπερ μάρκετ, καταστήματα γκουρμέ και ντελικατέσεν, εστιατόρια, επιχειρήσεις εμπορίας φρούτων κ.ά., ενώ στην αποστολή συμμετέχουν δημοσιογράφοι και bloggers. Οι επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία που συμμετέχουν στη συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους γάλλους επαγγελματίες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μελλοντικές συνεργασίες.

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

Exit mobile version