Χαλκιδική: Κοιμητήρια ασφυκτικά γεμάτα – Έκκληση δημάρχου Νέας Προποντίδας για εκταφές

φώτο αρχείου

Ένα σημαντικό πρόβλημα καλούνται να επιλύσουν και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αυτοδιοικητικές Αρχές του Δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική, καθώς στα κοιμητήρια σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της περιοχής (Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Νέα Τρίγλια) υπάρχει πλέον έλλειψη χώρου για νέες ταφές.

«Το πρόβλημα χωρητικότητας στα κοιμητήρια είναι ιδιαίτερα αυξημένο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Σε πολλά κοιμητήρια μάλιστα δεν υπάρχει καθόλου χώρος για νέες ταφές και γι’ αυτό ενημερώνουμε τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, ο οποίος με επιστολές που έχει θυροκολλήσει σε όλα τα κοιμητήρια του δήμου, ζητά από τους συγγενείς άμεσες εκταφές μετά το πέρας της επταετίας που αποτελεί χρονικό όριο για την παραμονή του θανόντα στην… τελευταία του κατοικία.

«Στα κοιμητήρια της Θέρμης, μετά από τρία χρόνια και μία μέρα προχωρούν σε εκταφή. Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά ούτε και να επιβάλλουμε τέλη διατήρησης τάφου ή πρόστιμα» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.

Ο τελευταίος σημειώνει ότι έπειτα από μια ενδοσκοπική έρευνα που έγινε από τον δήμο, «η επταετία είναι μια σημαντική χρονική περίοδος, μετά το πέρας της όμως, θα πρέπει οι οικογένειες να προχωρούν σε εκταφή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων. Επιπλέον υπάρχουν και τα οστεοφυλάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις οικογένειες που θέλουν να διατηρήσουν ένα σημείο μνήμης για τον άνθρωπο που έχασαν».

*Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης, Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version