Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Γυναικόπαιδα κάηκαν ζωντανά σε «ασφαλή περιοχή» της Ράφα

Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε καταυλισμό στη Ράφα, σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως «ασφαλής», με την Ερυθρά Ημισέληνο να αναφέρει ότι πολλοί από αυτούς κάηκαν ζωντανοί.

Δεκάδες είναι και οι τραυματίες που καταφθάνουν στα νοσοκομεία που όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθώς είναι υπερπλήρη, ενώ το σφυροκόπημα συνεχίστηκε σε όλη τη Γάζα.

Το Ισραήλ παραδέχτηκε το χτύπημα κάνοντας λόγο για επίθεση ακριβείας που στόχο είχε – όπως ισχυρίστηκε- δύο αξιωματούχους της Χαμάς.

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατήγγειλε την «αποτρόπαια σφαγή» που σηματοδοτεί την ισραηλινή αμφισβήτηση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

11:22 Κατάρ: Η επίθεση στη Ράφα θα μπορούσε να εμποδίσει τις συνομιλίες εκεχειρίας
Το Κατάρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής ομήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

11:10 Το Ισραήλ περιορίζει τις υπηρεσίες της ισπανικής πρεσβείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να στείλει διπλωματικό σημείωμα στην ισπανική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Το σημείωμα αναφέρει ότι η ισπανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ απαγορεύεται «να διεξάγει προξενικές δραστηριότητες ή να παρέχει προξενικές υπηρεσίες σε κατοίκους της Παλαιστινιακής Αρχής».

11:00 Περισσότερα από τη συνέντευξη Τύπου του Ιρλανδού ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Micheal Martin λέει ότι παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα – συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ – συζητά εδώ και δεκαετίες την υποστήριξη μιας λύσης δύο κρατών, «δεν είμαστε πιο κοντά στο να φτάσουμε στην επιθυμητή τελική κατάσταση».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον Ισπανό και τον Νορβηγό ομολόγό του, είπε ότι ορισμένοι έχουν διαμορφώσει την άποψή τους για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης ως «ανταμοιβή για την τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

«Αναγνωρίσαμε τόσο το κράτος του Ισραήλ όσο και το κράτος της Παλαιστίνης ακριβώς επειδή θέλουμε να δούμε ένα μέλλον με ομαλοποιημένες σχέσεις μεταξύ των δύο λαών» συνέχισε.

Είπε ότι η χώρα του επιδιώκει μια λύση στην οποία η κατοχή, η τρομοκρατία, η απαλλοτρίωση και ο εκτοπισμός, «δεν θα έχουν κανένα ρόλο» και θα «αντικατασταθούν από ένα πολιτικό πλαίσιο στο οποίο τα μέρη θα μπορούν να επιδιώξουν τους πολιτικούς τους στόχους».

«Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Και αρνούμαι απολύτως κάθε ομάδα που χρησιμοποιεί βία ή τρομοκρατία για να προσπαθήσει να εξαλείψει το κράτος του Ισραήλ ή να εξαλείψει το κράτος της Παλαιστίνης ως ιδέα ή ως πραγματικότητα», είπε.

10:41 Κόρμπιν: Τερατώδης αποτυχία της ανθρωπότητας
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και πλέον ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής για τις επερχόμενες βρετανικές εκλογές, χαρακτήρισε τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα ως «τερατώδη αποτυχία της ανθρωπότητας» σε ανάρτησή του στο Χ.

10:38 Η επίθεση στη Ράφα είναι «το έγκλημα των εγκλημάτων»
Ο Chris Gunness, πρώην εκπρόσωπος της UNRWA, δήλωσε στο Al Jazeera ότι ήταν «τραγωδία» το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πίστευαν ότι μπορούσαν να βρουν καταφύγιο «κάτω από την γαλάζια σημαία του ΟΗΕ» στη Ράφα.

Μετά τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση σε καταυλισμό σκηνών στη Ράφα, δήλωσε ότι οι τρεις δικαστές στο προδικαστικό τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) «είναι εξίσου τρομοκρατημένοι με τον υπόλοιπο κόσμο για αυτές τις επιθέσεις».

Στις 20 Μαΐου, μετά από μήνες συλλογής στοιχείων, ο επικεφαλής εισαγγελέας του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, ανακοίνωσε ότι ζητά εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και για ηγέτες της Χαμάς.

«Ας προσευχηθούμε ότι τώρα θα προχωρήσουμε σε εντάλματα σύλληψης κατά του Γκαλάντ και του Νετανιάχου- πρέπει τώρα να γίνουν καταζητούμενοι εγκληματίες πολέμου», δήλωσε ο Γκάνες.

«Βλέπουμε τώρα μια κατάφωρη περιφρόνηση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτό είναι το έγκλημα των εγκλημάτων», είπε.

10:29 «Τους έκαψαν, έκαψαν ανθρώπους»
Επιζώντες της σφαγής στη Ράφα μιλούν στην κάμερα για τα όσα φρικτά έζησαν.

«Έκαψαν μία ολόκληρη περιοχή, έκαψαν ανθρώπους λέει Παλαιστίνιος που βρίσκεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση».

10:22 Γερμανία: Υπέρ της ανανέωσης της αποστολής της ΕΕ στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι δεσμευτική και πρέπει να γίνει σεβαστή, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ ενόψει της συνόδου των υπουργών της ΕΕ τη Δευτέρα.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ισχύει για όλους, και για τη διεξαγωγή του πολέμου από το Ισραήλ», δήλωσε η ίδια.

Η Μπέρμπογκ πρόσθεσε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την επανενεργοποίηση της αποστολής της ΕΕ στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

10:16 Ισπανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας δήλωσε:

«Ο χθεσινός βομβαρδισμός [στη Ράφα] είναι μια ακόμη ημέρα με αθώους Παλαιστίνιους πολίτες να σκοτώνονται».

«Αυτό τονίζει αυτό που οι τρεις χώρες μας ζητούν εδώ και πολύ καιρό… μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Αλλά η βαρύτητα είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί έρχεται μετά από μια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που, για άλλη μια φορά, θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι δεσμευτικές και υποχρεωτικές για όλα τα μέρη».

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας όχι μόνο για άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά και για να υποστηρίξουμε το διεθνές δίκαιο και τα Ηνωμένα Έθνη».

10:13 Παλαιστίνιοι ψάχνουν στα αποκαΐδια του καταυλισμού της Ράφα

 

Άνθρωποι κοιτάζουν τα καμένα προσωρινά καταφύγια στον καταυλισμό στη Ράφα, το πρωί μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού που προκάλεσε πυρκαγιά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους της Γάζας [Ashraf Amra/Anadolu Agency].

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή Tal as-Sultan κοντά στη Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας [Ashraf Amra/Anadolu Agency]

 

10:08 Η Ισπανία θα ζητήσει από τα κράτη της ΕΕ να στηρίξουν το Διεθνές Δικαστήριο για το Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ζητήσει από τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παράσχουν επίσημη υποστήριξη στο Διεθνές Δικαστήριο και να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ σέβεται τις αποφάσεις του.

«Θα ζητήσω από τους άλλους 26 εταίρους να δηλώσουν την υποστήριξη του Διεθνούς Δικαστηρίου και της απόφασής του και επίσης, εάν το Ισραήλ συνεχίσει να επιδιώκει να εναντιώνεται στην απόφαση του δικαστηρίου, θα προσπαθήσουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να την επιβάλουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους Ιρλανδούς και Νορβηγούς ομολόγους του.

10:05 Ιρλανδία: Βάρβαρη η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα – Να σταματήσει τώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας χαρακτηρίζει «βάρβαρη» τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε καταυλισμό σκηνών στη Ράφα.

«Η Γάζα είναι ένας πολύ μικρός θύλακας, πυκνοκατοικημένος», λέει και προσθέτει: «Δεν μπορεί κανείς να βομβαρδίσει μια τέτοια περιοχή χωρίς συγκλονιστικές συνέπειες όσον αφορά αθώα παιδιά και αμάχους.

«Θα προτρέπαμε το Ισραήλ να σταματήσει, να σταματήσει τώρα, όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα».

10:00 Νορβηγία: Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Ράφα «παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας – των τριών χωρών που θα αναγνωρίσουν επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος την Τρίτη – μιλούν στην ισπανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Espen Barth Eide, δηλώνει:

«Νομίζω ότι και οι τρεις μας εδώ και μήνες λέμε ότι ανησυχούμε ότι ο ισραηλινός τρόπος πολέμου στη Γάζα παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Τώρα γνωρίζουμε».

«Είχαμε μια υποχρεωτική εντολή από το Διεθνές Δικαστήριο που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του στη Ράφα».

«Είναι υποχρεωτική. Είναι δεσμευτική, πράγμα που σημαίνει ότι η συνέχιση… στη Ράφα αποτελεί ουσιαστική παραβίαση της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου του κόσμου».

09:55 Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταθέτουν τρίτη καταγγελία για τη Γάζα στο ΔΠΔ

Η ομάδα για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης δηλώνει ότι κατέθεσε τρίτη καταγγελία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) σχετικά με τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου εναντίον δημοσιογράφων στη Γάζα.

Η νέα καταγγελία περιγράφει οκτώ νέες περιπτώσεις Παλαιστίνιων δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια της εργασίας τους» μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 20 Μαΐου και μία περίπτωση δημοσιογράφου που τραυματίστηκε.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν ζητήσει από τον εισαγγελέα του ΔΠΔ να διερευνήσει τις ισραηλινές δυνάμεις που σκότωσαν περισσότερους από 100 δημοσιογράφους από τον Οκτώβριο, με τις περιπτώσεις που περιγράφονται λεπτομερώς στη νέα καταγγελία να περιλαμβάνουν τους δημοσιογράφους Mustapha Thuraya και Hamza al-Dahdouh, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του οχήματός τους στις 7 Ιανουαρίου, ανέφερε η RSF.

Ο Antoine Bernard, διευθυντής υπεράσπισης και βοήθειας της RSF, δήλωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να εργάζεται για να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία δημοσιογράφων, «σε αλληλεγγύη με τους δημοσιογράφους της Γάζας».

«Αυτοί που σκοτώνουν δημοσιογράφους επιτίθενται στο δικαίωμα του κοινού στην πληροφόρηση, το οποίο είναι ακόμη πιο σημαντικό σε περιόδους συγκρούσεων», δήλωσε ο Bernard.

09:47 IDF: Στο στόχαστρο η υποδομή της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ την Κυριακή στις περιοχές Γιαρούν και Χούλα στο νότιο Λίβανο.

Αναφέρει επίσης ότι τα αεροσκάφη έπληξαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων και δομές στην περιοχή Meiss el-Jabal και πρόσθετες στρατιωτικές δομές στην περιοχή Khiam, επίσης στο νότιο Λίβανο.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε επίσης ότι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε λιβανέζικο έδαφος. Είπε ότι το περιστατικό διερευνάται και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εξαχθούν πληροφορίες από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Από τις 8 Οκτωβρίου, όταν η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπέλυσε επιθέσεις κατά του Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, η λιβανέζικη ένοπλη ομάδα και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν τακτικά πυρά στα σύνορα.

09:32 Οργή και θλίψη μετά τη σφαγή στη Ράφα

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και γιατροί εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για την τελευταία επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό σκηνών για εκτοπισμένους στη Ράφα.

Η επίθεση ξέσκισε τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, και προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, καίγοντας ζωντανούς ανθρώπους μέσα στις σκηνές τους, σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις:

Ο Humza Yousaf, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, έγραψε: «Λίγες ημέρες μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσει το Ισραήλ τη στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα, η ισραηλινή κυβέρνηση βομβαρδίζει εκτοπισμένους ανθρώπους που ζουν σε σκηνές. Αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά διαμελίζονται και καίγονται ζωντανοί. Δείτε τις εικόνες και αναρωτηθείτε, είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας;»

 

Ο Jagmeet Singh, Καναδός βουλευτής και ηγέτης του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, έγραψε: «Οι εικόνες της αεροπορικής επιδρομής των IDF που έπληξε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα είναι τρομακτικές. Εικόνες τόσο τρομερές που δεν θα τις μοιραστώ. Ο κόσμος απογοητεύει τον λαό της Γάζας. Ο Καναδάς απογοητεύει τον λαό της Γάζας».

 

Ο Mehdi Hassan, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, έγραψε: «Σήμερα βγαίνουν βίντεο από τη Ράφα με αποκεφαλισμένα μωρά. Πραγματικά αποκεφαλισμένα μωρά που μπορείτε να δείτε μόνοι σας – όχι τα αποκεφαλισμένα μωρά που επινόησαν οι ισραηλινές αρχές για να δικαιολογήσουν τη γενοκτονική τους επίθεση, ή αυτά που ο Μπάιντεν ψευδώς ισχυρίστηκε ότι είδε εικονες».

 

Ο Yipeng Ge, ένας Καναδός γιατρός, έγραψε: «Υπάρχει κάτι δυστοπικό σε αυτές τις στιγμές που η Ράφα καίγεται και σφαγιάζεται και η παλαιστινιακή υγειονομική περίθαλψη έχει πέρα για πέρα συντριβεί μετά από συστηματικές και στοχευμένες πολιορκίες νοσοκομείων […] Ενώ τα ιατρικά ιδρύματα στον Καναδά εξακολουθούν να μιλούν σοβαρά για το πώς τα καρπούζια θεωρούνται προσβλητικά».

 

09:24 Μπορέλ: Η απόφαση του ΔΔΔ πρέπει να εφαρμοστεί

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε, τη Δευτέρα, ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της περασμένης εβδομάδας για τη Γάζα πρέπει να εφαρμοστεί και ότι οι χώρες της ΕΕ θα συζητήσουν πώς θα αναλάβουν δράση για την εφαρμογή της απόφασης.

09:12 Τι έχει συμβεί στη Ράφα μετά την απόφαση του ΔΔΔ που ζήτησε τον τερματισμό της επίθεσης

Το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔΔ) διέταξε την Παρασκευή το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του, επικαλούμενο «τεράστιο κίνδυνο» για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκουν καταφύγιο στη Ράφα, το νοτιότερο τμήμα της Γάζας.

Αλλά το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, αψηφώντας το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ.

Ακολουθεί ένας κατάλογος των ισραηλινών επιθέσεων που αναφέρθηκαν στη Ράφα μετά την απόφαση:

  • Το Σάββατο, οι επιθέσεις στη Ράφα συνεχίστηκαν, με τις ισραηλινές δυνάμεις να πλήττουν τον καταυλισμό Shaboura και περιοχές κοντά στο νοσοκομείο του Κουβέιτ.
  • Την Κυριακή το πρωί, τα ισραηλινά στρατεύματα συνέχισαν την επίθεσή τους στη Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα στην περιοχή Khirbet al-Adas.
  • Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πολλά άλλα τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση που έπληξε σπίτι στο κέντρο της Ράφα την Κυριακή.
  • Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν καταυλισμό σκηνών που στεγάζει εκτοπισμένους σε μια καθορισμένη ασφαλή ζώνη στη Ράφα, σκοτώνοντας 40 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με αναφορές το βράδυ της Κυριακής.

09:08 Κυρώσεις κατά του Ισραήλ ζητά η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παλαιστινιακά εδάφη, χαρακτήρισε την επίθεση του Ισραήλ στον καταυλισμό σκηνών στη Ράφα ως «περισσότερη φρίκη».

«Αυτή η σκληρότητα, μαζί με την κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και συστήματος, είναι απαράδεκτη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.

«Η γενοκτονία δεν θα τελειώσει εύκολα χωρίς εξωτερική πίεση: το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις, δικαιοσύνη, αναστολή συμφωνιών, εμπορικών συναλλαγών, εταιρικών σχέσεων και επενδύσεων, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή φόρουμ».

 

09:00 Βίντεο και φωτογραφίες από τη σφαγή στη Ράφα

Φρικτές εικόνες από την ισραηλινή επίθεση σε καταυλισμό της Ράφα που στοίχισε τη ζωή σε 40 άτομα.

 

 

Τραυματισμένο παιδί σε νοσοκομείο μετά την επίθεση στη Ράφα

Γυναικόπαιδια ανάμεσα στα θύματα της ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα

Άνδρας θρηνεί δίπλα στο σώμα ενός μικρού παιδιού που σκοτώθηκε στην επίθεση στη Ράφα

08:55 «Συγκεντρώνουμε πληροφορίες» λένε οι ΗΠΑ για τη σφαγή στη Ράφα

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ είναι ενήμερες για τις αναφορές σχετικά με ισραηλινό χτύπημα στη Ράφα και συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

08:50 Αμερικανός βουλευτής καλεί τον Νετανιάχου να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης του Ισραήλ στη Ράφα, ο Αμερικανός βουλευτής Ro Khanna κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τερματίσει την επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας.

«Ο Νετανιάχου πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα», ανέφερε ο Khanna σε ανάρτησή του στο X.

«Η φρικτή απώλεια αθώων σήμερα με τον βομβαρδισμό ενός προσφυγικού καταυλισμού υπογραμμίζει την ηθική επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η εκστρατεία στη Ράφα», δήλωσε ο Khanna, προοδευτικός Δημοκρατικός από την Καλιφόρνια.

 

08:40 Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Θηριωδία η επίθεση σε γυναικόπαιδα ενώ κρύβονται

Ο Balakrishnan Rajagopal, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση, ζήτησε να ληφθούν μέτρα κατά του Ισραήλ μετά την τελευταία επίθεσή του εναντίον εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα.

«Η επίθεση σε γυναίκες και παιδιά, ενώ κρύβονται στα καταφύγιά τους στη Ράφα, είναι θηριωδία. Χρειαζόμαστε συντονισμένη παγκόσμια δράση για να σταματήσουμε τις ενέργειες του Ισραήλ τώρα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.

 

08:27 Σφαγή στη Ράφα και επιθέσεις σε όλη τη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Διαβάστε όσα έχουν προηγηθεί εδώ.

Πηγή: in.gr
Exit mobile version