Χαλκιδική: Ένα αλλιώτικο Πάσχα για ένα αδέσποτο σκυλάκο

Μερικές φορές αξίζει να προβάλλεται και το αυτονόητο που συχνά δεν είναι τέτοιο στη χώρα μας.

Ανήμερα το Πάσχα εντοπίστηκε ένας αδέσποτος σκύλος με εμφανή όγκο στο κεφάλι να περιπλανιέται στην παραλία της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και να αναζητά καταφύγιο για να προστατευτεί από τον ήλιο, ενώ μάταια έψαχνε τροφή και νερό.

Η δημοσιογράφος, Νατάσα Φραγκούλη, που βρέθηκε για τις γιορτές του Πάσχα στον τόπο καταγωγής της, εντόπισε τον σκυλάκο και η αφήγησή της είναι συγκινητική.

«Αφού το ταΐσαμε και το ποτίσαμε και αφού έριξα μαύρο κλάμα και αφού θύμωσα με αυτούς που παράτησαν ένα τέτοιο πλάσμα, αφού λογικά διαπίστωσαν ότι είναι άρρωστο (σ.σ. στο κεφαλάκι του έχει έναν μεγάλο όγκο), άφησα τις κλάψες και ανέλαβα να υπερασπιστώ -ως άλλος Ζορό- το δικαίωμά του σε μια καλύτερη τύχη», γράφει σε ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με σχετικές φωτογραφίες.

Την ίδια κιόλας μέρα, ανήμερα του Πάσχα, επικοινώνησε μέσω των social media με τον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, και δέχτηκε άμεσα απάντηση πως θα μιλήσει κάποιος μαζί της.

Όπερ και εγένετο την επόμενη κιόλας μέρα, Δευτέρα του Πάσχα, όπου δέχτηκε sms στο κινητό της, με το οποίο την ενημέρωναν από την Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς του Δήμου Νέας Προποντίδας, πως ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, με δύο κτηνιάτρους ήταν ήδη στον δρόμο και αναζητούσε τον σκύλο.

«Η συνομιλία μου με τον κτηνίατρο της Υπηρεσίας κ. Αστέριο Σταθώρο υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής μου. Άρτια καταρτισμένος, απόλυτα πρόθυμος να συνεργαστούμε για το καλό του πλάσματος, ευγενής, προσηνής, με την ίδια -αν όχι μεγαλύτερη αγωνία από μένα- να το βρούμε», γράφει η Νατάσα Φραγκούλη.

Πηγή: voria.gr

Exit mobile version