Διακοπές στη Χαλκιδική, Η Λύση στην Ακρίβεια

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και το αιώνιο ερώτημα μεταξύ οικογενειών, ζευγαριών και φίλων, το “που θα πάμε φέτος το καλοκαίρι;” μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων. Είναι κάπως ειρωνικό οι Έλληνες να νιώθουμε ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές για διακοπές, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι θέμα προορισμών, αλλά χρόνου και κυρίως οικονομικό. Είναι απογοητευτικό να μην έχεις τα μέσα να κάνεις τις διακοπές που ονειρεύεσαι ή έχεις ανάγκη στον τόπο που μένεις. Ομως, χρόνο με το χρόνο, την τελευταία πενταετία, τα νούμερα τουριστών από όλο τον κόσμο στη χώρα μας αυξάνονται ραγδαία, γεγονός που αποτυπώνεται με αυξήσεις στις τιμές των καταλυμάτων και της εστίασης.

Χαλκιδική, ένα μέρος που μοιάζει να αντιστέκεται

Οι νούμερο ένα προορισμοί της χώρας, τα νησιά των Κυκλάδων, η Ρόδος, η Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, έχουν μπει σε μια ανεξέλεγκτη τροχιά αύξησης τιμών και αυτό που προκαλεί πλέον εντύπωση είναι ότι ακολουθούν τα χνάρια τους και οι πάλαι ποτέ εναλλακτικοί προορισμοί, όπως η Αντίπαρος, η Κύθνος και η Κίμωλος. Πίσω δεν πάνε φυσικά και προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Μεσσηνία, το Πήλιο και τα Σύβοτα. Παραδόξως ένα μέρος, το οποίο φαίνεται να μένει ανεπηρέαστο από όλη αυτή την κατάσταση είναι η Χαλκιδική.

Και είναι παράδοξο γιατί η Χαλκιδική αποτελεί παραδοσιακά νούμερο ένα προορισμό τόσο για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας όσο και για επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες, την Κροατία, την Πολωνία, τη Ρωσία και τη Γερμανία. Ωστόσο, το μέρος φαίνεται να έχει βάλει ένα φρένο στην ξέφρενη πορεία των τιμών, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα εστιατόρια. Φυσικά δεν εννοούμε ότι θα βρει κάποιος τιμές του 2010 αλλά σίγουρα θα μπορεί να βρει για παράδειγμα ένα ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη σε τιμές πολύ πιο λογικές από οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.

Η Χαλκιδική για όσους δεν την έχουν επισκεφτεί είναι ένα ευλογημένο μέρος από κάθε άποψη. Το πράσινο και το γαλάζιο εναλλάσσονται, οι παραλίες ποικίλουν, τα νερά είναι πεντακάθαρα και το καλό φαγητό ρέει άφθονο. Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκεπτών συρρέουν στις δύο χερσονήσους της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία και το μέρος αποκτά έναν διαφορετικό χαρακτήρα, με έντονη και συναρπαστική ενέργεια. Φυσικά αξίζει να σημειώσουμε και όσους την επισκέπτονται κάνοντας θρησκευτικό τουρισμός, καθώς στη Χαλκιδική βρίσκεται και το εμβληματικό Άγιο Όρος στη χερσόνησο του Άθω.

Ξενοδοχεία στην Κασσάνδρα

Ως εκ τούτου το μέρος διαθέτει στιβαρή τουριστική υποδομή, η οποία χρόνο με το χρόνο ενισχύεται όλο και περισσότερο. Με την Κασσάνδρα να αποτελεί πόλο έλξης για τις νεότερες ηλικίες και τη Σιθωνία για όσους αναζητούν πιο ήρεμες διακοπές, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν κάθε χρόνο στη Χαλκιδική. Για όσους αναζητούν ένα ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη πλέον οι επιλογές είναι αρκετές, με τα διαθέσιμα καταλύματα να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και τιμών.

Για όσους σκέφτεστε να την επισκεφτείτε, υπάρχει ένα μέρος στην Κασσάνδρα, το οποίο συστήνουμε ανεπιφύλακτα: το παραδοσιακό χωριό Άφυτος. Η Άφυτος είναι από τα λίγα μέρη στη Χαλκιδική το οποίο αντιστέκεται στις σαρωτικές αλλαγές που επιβάλλει η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, διατηρώντας στο ακέραιο την ταυτότητα του. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός, με την απίστευτη θέα και την όμορφη αρχιτεκτονική, διαθέτει καταλύματα κάθε τύπου, από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία. Αν κάποιος αναζητά ένα πολυτελές ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη, στην Άφυτο θα βρει μερικά από τα πιο αξιόλογα της περιοχής. Κάποια από αυτά, μάλιστα, διαθέτουν all inclusive υπηρεσίες, με δελεαστικά πακέτα τιμών και απαράμιλλες υπηρεσίες.

Από όπου και αν πρόκειται να ταξιδέψετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, η Χαλκιδική αξίζει και με το παραπάνω να της ρίξετε μια ματιά. Κάντε την online ερευνά σας, δείτε τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, κάντε έρευνα τιμών, αναζητήστε πακέτα εκπτώσεων και early bird προσφορές και ζήστε ένα απολαυστικό από κάθε άποψη ελληνικό καλοκαίρι!

Exit mobile version