Κ. Χατζηασημίδης: Να μην επιτρέψουμε να καταστεί η Χαλκιδική “ανοχύρωτη πολιτεία” στην κλιματική κρίση

Το Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή της Κεντρικής Μακεδονίας στην κλιματική αλλαγή, το οποίο παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα σε σχετική μερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να μας θορυβήσει όλους στη Χαλκιδική.

Στους δείκτες τρωτότητας του τόμου της μελέτης, η Χαλκιδική είναι, δυστυχώς, πρώτη στην στάθμιση κινδύνου σε φυσικές καταστροφές, σε φωτιά, σε ξηρασία, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, σε διατάραξη της βιοποικιλότητας, σε απειλές για τη γεωργία. Η μελέτη δείχνει ότι πρακτικά, αν δεν ληφθούν μέτρα, η Χαλκιδική θα κινδυνεύσει πολύ έντονα από την κλιματική κρίση.

Για την υλοποίηση μέτρων έχουν προβλεφθεί 228 εκατομμύρια ευρώ για 197 δράσεις, ώστε να εφαρμοστούν παρεμβάσεις προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης. Και το ερώτημα που εμείς θέτουμε είναι ένα : Πόσα μέτρα από αυτά αφορούν στη Χαλκιδική και ποια είναι. Θα πρέπει άμεσα η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής να αναφερθεί στο ζήτημα, ώστε να μην φτάσουμε πάλι σε παραδοχές ματαιότητας ή σε μετακύλιση ευθυνών όταν έρθει η “κακιά η ώρα”.

*Άρθρο του Κώστα Χατζηασημίδη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Γιάννης Μυλόπουλος”.

Exit mobile version