Ζήστε την απόλυτη περιπέτεια στο Αιγαίο, ταξιδεύοντας με σκάφος στη Σαντορίνη

santorini

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των ελληνικών Κυκλάδων. Για να απολαύσετε τη μαγεία αυτού του ηφαιστειογενούς νησιού, θα πρέπει να το προσεγγίσετε με σκάφος. Ξεκινώντας το ταξίδι σας στο Αιγαίο από τον Πειραιά, στην διαδρομή θα μπορέσετε να επισκεφτείτε και άλλα νησιά με κρυμμένες παραλίες και κολπίσκους. Φτάνοντας στην Σαντορίνη θα βρείτε μπροστά σας ένα ηφαιστειακά θαύμα, την επιβλητική γκαλντέρα, πάνω από την οποία κρέμονται τα κατάλευκα, υπόσκαφα σπίτια του νησιού. Από εκεί θα μπορέσετε να δείτε το καταπληκτικό πανόραμα που κόβει την ανάσα και θα σας αφήσει άφωνους.

Ενοικιάζοντας ένα σκάφος με την εταιρεία Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολλές βόλτες γύρω από το νησί. Μια από αυτές θα είναι και στην Νέα και Παλαιά Καμένη. Είναι ό,τι έχει μείνει από τον κρατήρα του νησιού, και μάλιστα είναι ακόμα ενεργό. Η Νέα Καμένη σας επιτρέπει να προσεγγίσετε την ηφαιστειακή γη που ακόμα καπνίζει και είναι σαν να βρίσκεστε σε σεληνιακό τοπίο. Η Παλαιά Καμένη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε βουτιά στις γεωθερμικές, ιαματικές πηγές. Τα πλούσια σε θείο νερά πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, κάτι που θα σας χαλαρώσει απίστευτα, τονώνοντας την ευεξία του σώματος σας.

Η καλντέρα είναι βυθισμένη στον ηφαιστειακό κρατήρα και μπορεί κάποιος να την θαυμάσει από το νερό. Καθώς το σκάφος σας διασχίζει τα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου, θα δείτε τους εμβληματικούς βράχους να υψώνονται από τη θάλασσα. Τα ασβεστωμένα χωριά που κρέμονται στις πλαγιές των βράχων αποκτούν μια νέα προοπτική με τις πολύχρωμες στέγες τους. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στην ξακουστή Οία για να απολαύσετε την αγορά του νησιού και την επιβλητική θέα του ηλιοβασιλέματος, με τους ανεμόμυλους και τα δαιδαλώδη σοκάκια, λουσμένα στις χρυσαφένιες αποχρώσεις του πρωινού ήλιου.

Με την υπηρεσία Santorini Boat Tour https://santoriniboatrental.gr/product/half-day-private-cruise/ , θα μπορείτε να κάνετε  εκδρομές γύρω από το νησί, ξεφεύγοντας από το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ένα γειτονικό νησί είναι και η Θηρασιά, το μικρότερο αδερφάκι της Σαντορίνης. Διαθέτει πιο αργό ρυθμό ζωής και παραδοσιακή κουζίνα. Εξερευνήστε το γραφικό χωριό του νησιού και καθίστε σε μία παραδοσιακή κουζίνα για να απολαύσετε ένα ελληνικό, μεσημεριανό γεύμα με θέα στο Αιγαίο. Ένας άλλος σταθμός στην βόλτα σας με το σκάφος μπορεί να είναι το Ασπρονήσι, ένα μικροσκοπικό, ηφαιστειακό νησάκι γνωστό για τη μοναδική του παραλία με την μαύρη άμμο. Κάντε μια αναζωογονητική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά ή απλώς χαλαρώστε στην ακτή, θαυμάζοντας το ηφαιστειακό τοπίο.

Τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης είναι ξακουστά σε όλους τους επισκέπτες. Καθώς ο ήλιος βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα, ο ουρανός γεμίζει με πορτοκαλί, ροζ και μοβ αποχρώσεις. Επιστρέφοντας, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα ρομαντικό δείπνο εν πλω, με ένα τοπικό κρασί Ασύρτικο και φρέσκα θαλασσινά.

Στο νησί, αν δεν θέλετε να νοικιάσετε σκάφος, μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα διαθέσιμων περιηγήσεων μέσα από την υπηρεσία Santorini Boat Tour. Η απόφαση που θα πάρετε εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Οι εκδρομές μισής ημέρας επικεντρώνονται στα κύρια σημεία της καλντέρας, ενώ οι ολοήμερες προσφέρουν περισσότερο χρόνο για εξερεύνηση στο νησί με πλούσιες δραστηριότητες.

Αν αποφασίσετε να νοικιάσετε δικό σας σκάφος, ένα καταμαράν παρέχει μια άνετη και σταθερή πλατφόρμα, ενώ τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη προσφέρουν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία. Τα πολυτελή γιοτ αναβαθμίζουν την εμπειρία με κορυφαίες ανέσεις και υπηρεσίες.

Ορισμένες εκδρομές δίνουν προτεραιότητα στην ξενάγηση του ηφαιστείου, ενώ άλλες επικεντρώνονται στη χαλάρωση και την ιστιοπλοΐα. Ορισμένα γραφεία Santorini Boat Tour ενοικιάζουν και εξοπλισμό κατάδυσης, για όσους ψάχνουν ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Επίσης, προσφέρουν γεύματα πάνω στο σκάφος με διάφορα ποτά, που κυμαίνονται από ελαφριά σνακ έως πλήρη δείπνα.

Exit mobile version