Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 24 πόντους και οι Μπακς κέρδισαν τους Χόρνετς με 111-99

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και οι Μιλγουόκι Μπακς σάρωσαν τη σειρά τεσσάρων αγώνων με τη Σάρλοτ, νικώντας τους Χόρνετς με 111-99 το βράδυ της Πέμπτης.
Ο Malik Beasley πρόσθεσε 19 πόντους – πετυχαίνοντας πέντε τρίποντα – και ο Bobby Portis είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Μπακς σημείωσαν 16 στα 39 πέρα ​​από το τρίποντο για να δώσουν στον κόουτς Ντοκ Ρίβερς το πρώτο του σερί τεσσάρων νικητών με την ομάδα.

Οι Μπακς συνέτριψαν τους Χόρνετς κατά μέσο όρο 29,2 πόντους αυτή τη σεζόν – η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία της ομάδας – αφού τους ξεπέρασαν με 38, 36 και 31 στα άλλα τρία παιχνίδια. Αυτό το παιχνίδι ήταν πιο κοντά, αλλά όχι πολύ.

«Είναι βετεράνοι εναντίον νεαρών παικτών», είπε ο Ρίβερς για τους αγώνες με τους Χόρνετς, τρεις από τους οποίους έρχονται μετά την πρόσληψή του. «Ο Στιβ Κλίφορντ είναι ένας πολύ καλός προπονητής και είναι προφανές να το δούμε, αλλά είναι ένα σωρό νεαρά παιδιά που μαθαίνουν πώς να παίζουν μπάσκετ κερδίζοντας. Και ένας από τους καλύτερους παίκτες του (LaMelo Ball) είναι εκτός».

Το Μιλγουόκι σούταρε με 55% στο πρώτο ημίχρονο, συμπεριλαμβανομένων 9 στα 18 στα 3, για να δημιουργήσει προβάδισμα 19 πόντων στην ανάπαυλα που αμφισβητήθηκε σοβαρά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Μπακς έχουν μεταφέρει τη μπάλα εξαιρετικά καλά κατά τη διάρκεια των νικηφόρων τεσσάρων αγώνων τους, δίνοντας έμφαση στις επιπλέον πάσες για να μετατρέψουν τα καλά σουτ σε υπέροχα.

Ο Πόρτης είπε ότι αυτό είναι ένας αντίκτυπος της ηγεσίας του Ρίβερς.

«Τα εύσημα στον Ντοκ», είπε ο Πόρτης. «Το να έχεις κάποιον που μπορεί να καθίσει με όλους και να πει σε κάθε παίκτη τι περιμένει από αυτόν, σε κάνει να κατέχεις περισσότερο τον ρόλο σου. Και νομίζω ότι η μπάλα βρίσκει ενέργεια όταν την κινείς, παίζεις ελεύθερα. Η μπάλα βρίσκει τον κατάλληλο άνθρωπο και όλοι απλώς παρατάσσονται και τη σουτάρουν».

Ο Μπράντον Μίλερ ηγήθηκε των Χόρνετς με 21 πόντους και ο Μάιλς Μπρίτζες πρόσθεσε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από νωρίς φαινόταν ότι θα ήταν η επανάληψη της Τρίτης το βράδυ, όταν οι Μπακς κράτησαν τους Χόρνετς στους 26 πόντους στο πρώτο ημίχρονο για τη νίκη με 123-85 στο Μιλγουόκι. Το Μιλγουόκι σημείωσε προβάδισμα 10-2 με ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο για να πάρει νωρίς τον έλεγχο.

Οι Χόρνετς επέστρεψαν για λίγο στο παιχνίδι στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, αφού ο Θανάσης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με τεχνική ποινή στον πάγκο, επειδή διαφώνησε για ένα no-call εναντίον του μικρότερου αδελφού του Γιάννη. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ούρλιαξε στους διαιτητές μετά από μια σύγκρουση για την μπάλα κάτω από το καλάθι με τον αδερφό του και τους Charlotte’s Bridges και Grant Williams. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε τελικά την ελεύθερη μπάλα και σκόραρε..

Όμως οι Χόρνετς δεν μπορούσαν να διατηρήσουν το μομέντουμ, καθώς οι Μπακς έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με σερί 24-10 πίσω από τον Αντετοκούνμπο και τον Ντέμιαν Λίλαρντ, ο οποίος τελείωσε με 17 πόντους.

Ο Κλίφορντ δεν ήταν ευχαριστημένος με την άμυνα της ομάδας του.

«Παρατήσαμε τις διεισδύσεις όπου είχαμε λάθος αντιμετώπιση, λάθος γωνίες και καμία βοήθεια», είπε ο Clifford. «Οι αντίπαλοι δεν πρέπει να μας περνούς έτσι εύκολα».

Ο Μίλερ είπε ότι οι Μπακς παίζουν σε ένα «υψηλό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι ετοιμάζονται για τα πλέι οφ, οπότε φυσικά είναι μια μεγάλη ομάδα».

Πηγή: basketball-news.gr

Exit mobile version