Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ημερίδα της ΠΟΦΕΕ για φορολογικά και εργατικά θέματα

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών _ΠΟΦΕΕ κ. Βασίλης Καμπάνης παρουσίασε τα κύρια άρθρα του νέου φορολογικού, επισημαίνοντας σημεία, που θα πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες. Πάρα τις όποιες στρεβλώσεις, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι υπάρχουν και θετικά στο νέο νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια παρουσίασε σύντομα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, επισημαίνοντας τα βασικά σημεία, που μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, απαντούσε στις ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων, σε μια ιδιαίτερα διαδραστική διαδικασία. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι, “Θα επιβιώσει ο καλά πληροφορημένος και αυτός που παίρνει σωστές αποφάσεις”.

Σύντομη παρέμβαση και χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Χαλκιδικής Κώστας Τσιανάκας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Αρβανίτης, Αναλυτής-Μηχανογράφος της εταιρείας e connect παρουσίασε με πολύ τεχνοκρατικό τρόπο τα ψηφιακά εργαλεία που υπάρχουν, για τη διαβίβαση στοιχείων στο mydata, την ψηφιακή κάρτα και άλλα. Αυτό που τόνισε είναι, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο για τις εταιρείες και την επιχειρηματικότητα και ότι για όλα υπάρχουν λύσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Τομεάρχης Παραγωγικών Φορέων της ΠΚΜ Γιάννης Κουφίδης, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος από τον θεσμικό ρόλο του, αλλά και ως Αντιπρόεδρος στο ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης, στις συνεχείς παρεμβάσεις που προβαίνει σε κυβερνητικό επίπεδο, για θέματα των επιχειρήσεων. Τόνισε πάντως ότι, βασικό στοιχείο για την όποια επιχειρηματικότητα είναι, η προσαρμογή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής οι Α’ και Β’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας και Δημήτρης Κρημνιανιώτης τα μέλη Γιάννης Αρζουμανίδης και Βαρβάρα Μαυροφρύδη, πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων Επαγγελματιών από όλη τη Χαλκιδική, εκπρόσωπος της ΑΝΕΤXΑ και πολλά μέλη.

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής εδώ.

Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version