Κ. Χατζηασημίδης: Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Προποντίδας πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μητροπολιτικό έργο

Τα έργα του παραλιακού μετώπου της Νέας Προποντίδας προσκρούουν σε πολύ δύσκολα γραφειοκρατικά εμπόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα ενάντια στην διάβρωση της ακτής στη Νέα Ηράκλεια. Στην Νέα Ηράκλεια φαίνεται η αδυναμία συνολικής χάραξης του έργου προστασίας της ακτής. Βλέπουμε ότι η “σαλαμοποίηση” του έργου δημιουργεί δύο ταχύτητες ακόμα και στην ίδια ακτή. Την ίδια εικόνα αντικρίζει κανείς σε όλο το μήκος της παραλίας της Νέας Προποντίδας μέχρι τα Νέα Μουδανιά. Υπάρχουν τμήματα ακτής στα οποία έχουν προχωρήσει τα έργα ενάντια στη διάβρωση, τμήματα που έχουν τοποθετηθεί αμμοκράτες, που έχει γίνει ανάπλαση του παραλιακού δρόμου και πεζόδρομου κι άλλα τμήματα παραπλήσια που ρωγματώνουν και διαβρώνονται.

Εμείς πιστεύουμε ότι:

Το παραλιακό μέτωπο της Νέας Προποντίδας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο έργο και κακώς έχει κατατμηθεί σε κομμάτια.

Το έργο χρειάζεται ενιαία χάραξη κι ενιαία χρηματοδότηση.

Επίσης, το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Προποντίδας συνδέεται άμεσα, οργανικά, πολιτιστικά και κοινωνικά με το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Θερμαϊκού κόλπου από το Καλοχώρι μέχρι την Αγγελοχώρι. Πρέπει οραματικά να σκεφτούμε αυτό το μεγάλο έργο ως ένα ενιαίο έργο για όλο τον Θερμαϊκό κόλπο, ως μείζον μητροπολιτικό έργο για την Βόρεια Ελλάδα.

Πρέπει να οραματιστούμε 150 χιλιόμετρα παραλιακού πεζόδρομου σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο, τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης!

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διεκδικήσουμε την ενοποίηση των έργων για το παραλιακό μέτωπο της Νέας Προποντίδας, ώστε να θωρακιστεί όλο το εύρος της παραλίας και όλος ο παραλιακός δρόμος από την Νέα Ηράκλεια μέχρι τα Νέα Μουδανιά.

*Άρθρο του Κώστα Χατζηασημίδη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Γιάννης Μυλόπουλος”.

Exit mobile version