Θεσσαλονίκη: Σπαρακτικό αντίο στον 32χρονο αστυνομικό – Προφυλακιστέος ο 44χρονος Νορβηγός που τον μαχαίρωσε (φώτο – βίντεο)

Το «ύστατο χαίρε» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, εκτός υπηρεσίας, από 44χρονο Νορβηγό, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, απηύθυναν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες. Η σορός με το φέρετρο του 32χρονου έφτασε στην εκκλησία με πομπή περιπολικών και δικύκλων της ΕΛ.ΑΣ. Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού, η οποία κρατώντας φωτογραφία του γιου της μονολογούσε «γιατί παλικάρι μου».

Στη συνέχεια, πάλι με πομπή και συνοδεία μπάντας ο 32χρονος οδηγήθηκε στα κοιμητήρια για την ταφή. Κατά την άφιξή του, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον συνάδελφό τους, φωνάζοντας «Αθάνατος», ενώ η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αστυνομικού, που απαρηγόρητη κρατούσε τη φωτογραφία του στα χέρια της και σπάραζε «γιατί παλικάρι μου, γιατί». 

Πλήθος συναδέλφων του ήταν στην εκκλησία για τον αποχαιρετισμό. Το παρών στην κηδεία έδωσε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Προφυλακιστέος ο 44χρονος Νορβηγός

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε τον 32χρονο αστυνομικό και τον σκότωσε μέσα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Εις βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο, και για δύο πλημμελήματα παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι είπε ο 44χρονος στον ανακριτή

Ο 44χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε στον ανακριτή: «Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη και έχω κακοποιηθεί. Μου έχουν επιτεθεί για την εμφάνισή μου, επειδή είμαι διαφορετικός. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και ότι δέχτηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι του είχα επειδή το προηγούμενο διάστημα είχα δεχθεί επίθεση»

Κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια ο δικηγόρος του, κ. Καραγιάννης είχε τονίσει πως «θα γίνει σαφές το επόμενο διάστημα ότι ο ισχυρισμός περί σοβαρής ψυχικής ασθένειας είναι απόλυτα βάσιμος, όταν π.χ. ένας άνθρωπος έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους ίδιους τους γονείς του».

Πηγή: makthes.gr

 

Exit mobile version