«Ήλιος και Θάλασσα»: Στην κορυφή των μεσογειακών προορισμών τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

φώτο αρχείου

Γυαλιά φαίνεται να…βάζουν τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής σε αυτά της δημοφιλούς Ισπανίας και δη στην κοσμοπολίτικη Μαγιόρκα και στη ποικιλόμορφη Μαρμπέγια, καθώς και σε εκείνα άλλων μεσογειακών προορισμών όπως το Μπόντρουμ και η Αττάλεια στην Τουρκία, το Ρίμινι στην Ιταλία και η χερσόνησος της Ίστρια, στα βορειοδυτικά της Κροατίας.

Είναι χαρακτηριστικό όπως προκύπτει από το Στατιστικό Δελτίο Οκτωβρίου του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) πως στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των ανταγωνιστικών μαζικών προορισμών «Ήλιος και Θάλασσα» για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής καταγράφουν ποσοστό που αγγίζει το 87% κατακτώντας την πρωτιά έναντι της Μαρμπέγια και της Ίστρια που έπονται με 86% για το εν λόγω διάστημα. Ποσοστό 85% εμφανίζει το Mπόντρουμ, 84% η Μαγιόρκα, 83% η Αττάλεια και 82% το Ρίμινι.

Ειδικότερα για τον Σεπτέμβριο στην κατηγορία «εξυπηρέτηση» τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής συγκεντρώνουν ποσοστό 91% καταλαμβάνοντας την πρωτιά μαζί με τα ξενοδοχεία στο Ρίμινι. Ακολουθεί η Μαρμπέγια με 89% και έπονται η Μαγιόρκα με 88%, το Μπόντρουμ και η Αττάλεια με 87% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ίστρια με 84%.

Στην κατηγορία «σχέση ποιότητας-τιμής» στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ρίμινι με 87% και ακολουθεί η Χαλκιδική με 86%. Κατά πόδας ακολουθούν Μπόντρουμ και Αττάλεια με 86% αντίστοιχα, ενώ έπονται η Ίστρια με 84% και η Μαγιόρκα και η Μαρμπέγια ισοβαθμώντας με 82%.

Στην κατηγορία «δωματίου» στην πρώτη θέση βρίσκονται Χαλκδική και Ρίμινι με 89%. Μια θέση χαμηλότερα βρίσκεται η Μαρμπέγια με 88% και στην τρίτη το Μπόντρουμ με 84%. Ακολουθούν η Αττάλεια με 83% και η Μαγιόρκα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ίστρια με 78%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χαλκιδική με 94%. Ακολουθούν η Ατάλλεια και η Ίστρια με 89% αντίστοιχα. Ποσοστό 88% συγκεντρώνει η Μαρμπέγια, η Μαγιόρκα 85%, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μπόντρουμ με 84%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας η Χαλκιδική φαίνεται να υπολείπεται καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση με 88%. Την πρωτιά κρατά το Ρίμινι με 94% και ακολουθούν το Μπόντρουμ, η Μαρμπέγια, η Ίστρια και η Αττάλεια με 90%. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Μαγιόρκα με 89%.

Στην κατηγορία φαγητού – ποτού η Χαλκιδική συγκεντρώνει ποσοστό 87% και ακολουθεί η Αττάλεια με 85%. Ακολουθούν το Μπόντρουμ με 83%, η Μαγιέρμπα και η Μαγιόρκα με 82% αντίστοιχα, και η Ίστρια με 80%.

Σημειώνεται πως συνολικά τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε ποσοστό ικανοποίησης που αγγίζει το 87%. Ακολουθούν η Μαρμπέγια και η Ίστρια με 85%, η Αττάλεια, η Μαγιόρκα και το Ρίμινι με 83% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μπόντρουμ με 82%.

Η εικόνα των ελληνικών μαζικών προορισμών «Ήλιος και Θάλασσα»

Αναφορικά με την εικόνα εντός των ελληνικών τειχών, στο μοντέλο μαζικών προορισμών «Ήλιος και Θάλασσα» την πρωτιά στο διάστημα Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου κρατά η Νάξος με 89% και ακολουθούν στη δεύτερη θέση Χαλκιδική και Πάρος με 87% αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση με 84% βρίσκονται Κως και Ζάκυνθο και έπονται Κέρκυρα και Ρόδος με 83%.

Πηγή: voria.gr
Πηγή φώτο: thes.gr

Exit mobile version