“Πετάμε” πάνω από την Βουρβουρού και το νησί Διάπορο (βίντεο drone)

Η σημερινή όψη του νησιού δεν θα μείνει για πολύ έτσι όπως την ξέρουμε. Ο Διάπορος στην Σιθωνία Χαλκιδικής, είναι το μεγαλύτερο από τα εννέα νησάκια στον κόλπο της Βουρβουρούς και μοναδικό που κατοικείται (σ.σ. υπάρχουν περί τις 30 κατοικίες), χωρίς πάντως να διαθέτει δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Τα νεότερα για αυτό το πανέμορφο νησί είναι ότι στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και σε έκταση 100 στρεμμάτων θα ανεγερθεί νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα.

Η έκταση των 100 στρεμμάτων που απέκτησε ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης και την οποία θα αξιοποιήσει μέσω της ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, στην περιοχή Κρυφό και προς την πλευρά του μικρού νησιού Άγιος Ισίδωρος.

Απολαύστε στο βίντεο drone πάνω από τον Διάπορο και την ευρύτερη περιοχή της Βουρβουρούς όπως είναι σήμερα.

Καθηλωτική η ομορφιά του τοπίου.

Το σύμπλεγμα των μικρών νήσων πέριξ του μεγαλύτερου εξ αυτιών Διάπορου, δημιουργεί ένα παραμυθένιο τοπίο με πολλά διάσπαρτα φυσικά αγγυροβόλια με μικρούς και μεγάλους κολπίσκους.

Σε όλους αυτούς τους πανέμορφους κολπίσκους με τις σμαραγδένιες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, το θαλάσσιο κυκλοφορικό κομφούζιο είναι αναπόφευκτο τους θερινούς μήνες.

Εκατοντάδες μικρά και μεγάλα σκάφη “οργώνουν” τα γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής της Βουρβουρούς και του Διάπορου.

Η πτήση drone πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2023.

Δείτε στη φωτογραφία το επίμαχο σημείου όπου αναμένεται η ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας.

Πηγή: GeorgeSal

Exit mobile version