Χαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο, στο Άλσος του Αριστοτέλη

freepik.com

Μια γαστρονομική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 18 Μαΐου στο Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

Η διοργάνωση, που φέρει τον τίτλο «Αριστοτελικό Συμπόσιο», στρώνει το τραπέζι με street food, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Το street food μεταμορφώνεται σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

Το μενού επιμελείται ο chef Δημήτρης Τσανανάς

Πρόκειται για εκδήλωση του δήμου Αριστοτέλη, όπου θα γίνει επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας αλλά και των υλικών που χρησιμοποιούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια, με στόχο να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» από το παρελθόν στο σήμερα. Γευστικοί «πρωταγωνιστές» θα είναι ο μαύρος χοίρος, το άγριο κατσίκι, το προζυμένιο ψωμί, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά, τα φρούτα του δάσους και οι τρούφες μετατρέποντας το street food σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

Τη γαστρονομική επιμέλεια του αρχαιοελληνικού μενού, που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες, θα έχει ο chef Δημήτρης Τσανανάς, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στη γαστρονομία και την αναγνώρισή του εκτός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη απ` όπου κατάγεται.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα «Ενσυναίσθηση» στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το «Αριστοτελικό Συμπόσιο» στα Στάγειρα, ο Δήμος Αριστοτέλη φιλοδοξεί να το θεσμοθετήσει ως ένα ετήσιο street food festival, ενταγμένο στο KOUZINA και στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, συνδυάζοντας μέσα από δρώμενα και αφηγήσεις, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό και τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version