Το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών απέκτησε απινιδωτή

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών και με την αμέριστη οικονομική συνδρομή των γονέων των μαθητών μας και του Συλλόγου των καθηγητών, καθώς και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Ν. Μουδανιών και σημαντικού αριθμού ιδιωτικών συνδρομών, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά ενός απινιδωτή, της πολύτιμης συσκευής που σώζει ζωές.

Μαζί με τον απινιδωτή ο Σύλλογος Γονέων προέβη, ταυτόχρονα και στην αγορά μιας βαλίτσας επειγόντων, που μεταξύ άλλων, περιέχει: Πιεσόμετρο, οξύμετρο, ψηφιακό θερμόμετρο, αυχενικό κολάρο, συσκευή ambu, σεντόνι μεταφοράς ασθενών, ισοθερμικές κουβέρτες, φιάλη οξυγόνου, σπρέι πάγου, παγοκύστες, αερονάρθηκες κατάγματος, στυλό αδρεναλίνης και πολλά ακόμη ιατρικά εργαλεία.

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε εμφανές και εύκολα προσβάσιμο σημείο στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης χρήσης του, σε περίπτωση ανάγκης. Θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα ειδική εκπαίδευση των καθηγητών από εξειδικευμένα άτομα του νοσηλευτικού κλάδου για τη σωστή και ακριβή χρήση του απινιδωτή και των ιατρικών εργαλείων.
Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρει θερμά και εκφράζει τις ευχαριστίες του για την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, καθώς η υγεία και η ίδια η ζωή είναι πάνω από όλα! Η διασφάλιση όμως της υγείας και της σωτηρίας μιας ζωής απαιτεί και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να χρησιμοποιηθεί την κρίσιμη ακριβώς στιγμή, όποτε παραστεί ανάγκη.

Exit mobile version