Δίκη Άλκη: «Έχασε πάνω από τρία λίτρα αίμα – Γνώριζαν πόση ζημιά θα κάνουν»

voria.gr

«Είναι από τις επιθέσεις που έχει προηγηθεί μια άνεση, γνωρίζεις πώς να την κάνεις. Ο καθένας γνωρίζει τι θα κάνει και τι θέλει να κάνει».

Έτσι περιέγραψε την επίθεση στην πενταμελή παρέα του Άλκη Καμπανού, που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 δέχτηκε πρωτοφανούς βιαιότητας χτυπήματα από ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ, αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Χαρακτήρισε μάλιστα την επίθεση «καταδρομική».

«Μας κάλεσαν με την κατάληξη του θύματος. Πήγαμε εκεί όταν ήδη είχαν αποχωρήσει όλοι. Εμείς βρήκαμε τον τόπο. Υπήρχε υπερβολικά πολύ αίμα. Είδαμε ακόμα αιματηρά σημάδια από παπούτσια και το δρεπάνι. Κάποια μέτρα πιο μακριά βρήκαμε και ένα ξύλινο στειλιάρι. Στην τελευταία πολυκατοικία της Σεφέρη βρήκαμε αίμα και ένα κομμάτι από κράνος. Μετά μάθαμε ότι ένα από τα θύματα πήγε εκεί για να κρυφτεί», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

«Στην αρχή μάς αναφέρθηκε συμπλοκή ατόμων με όπλα. H εκτίμηση ήταν για μια μεγάλη ομάδα 10-12 ατόμων που επιτέθηκαν σε άλλη ομάδα 5-6 ατόμων. Επειδή το θέμα πήρε τεράστια διάσταση, οι πληροφορίες ήταν πολλές. Με αυτόν τον τρόπο αρχίσαμε να βλέπουμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι. Ήταν σαφές από πολύ νωρίς ότι ήταν για οπαδικά θέματα. Οπαδοί της μίας ομάδας επιτέθηκαν σε φίλους άλλης», ανέφερε ακόμα.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς η αστυνομία οδηγήθηκε στις συλλήψεις ενώ τοποθέτησε και τους κατηγορούμενους στα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος. Αναφέρθηκε ακόμα στα αποτυπώματα και τα ίχνη DNA που βρέθηκα στα ευρήματα.

«Επιβεβαιώθηκε μια πληροφορία για τον πρώτο κατηγορούμενο από την Αθλητική Βία και μας είπαν ότι έχει ένα λευκό citroen, το οποίο φαίνεται και στο βίντεο. Για αυτό αποφασίστηκε να προσαχθεί. Από εκεί ξεκίνησε η ουσιαστική διαδικασία», σημείωσε και συμπλήρωσε πως αν και στην αρχή ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός, στη συνέχεια έδωσε και τα υπόλοιπα ονόματα, εκτός του ενός, που δεν το θυμόταν. «Πρακτικά ήταν η επιβεβαίωση των ερευνών μας», είπε.

Όπως εξήγησε η ταυτοποίηση των ατόμων ήρθε μετά από βίντεο παρακείμενων καταστημάτων ή πολιτών που κατέγραψαν το συμβάν από μπαλκόνια. Από αυτά μπόρεσαν να ξεκαθαρίσουν ποιοι βρίσκονταν στα τρία αυτοκίνητα, καθώς και πού καθόταν ο καθένας πριν και και μετά την επίθεση.

Αφού αναφέρθηκε στην πορεία των οχημάτων προς το σημείο της επίθεσης ο μάρτυρας σημείωσε πως έκαναν πρακτικά μια περιμετρική κίνηση για να μην περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Άρη.

«Φάνηκε να γνωρίζουν το σημείο. Προφανώς ήξεραν ότι εκεί υπήρχαν οπαδοί του Άρη, απέφυγαν ορισμένα σημεία, ειδικά μερικά που ήξεραν ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες, ήθελαν να υπερτερούν αριθμητικά», είπε και πρόσθεσε ότι δύο από τους κατηγορούμενους είχαν πραγματοποιήσει ξανά επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή.

«Είναι τυφλές επιθέσεις σε σχέση με τους ποιους χτυπάνε. Κριτήριο είναι μια αντίθετη ομάδα. Η επίθεση φαίνεται να είναι καταδρομική. Κράτησε 1 λεπτό και 5 ή 6 δευτερόλεπτα. Είναι επιθέσεις που έχει προηγηθεί μια άνεση, γνωρίζεις πώς να την κάνεις. Ο καθένας γνωρίζει τι θα κάνει και θέλει να κάνει. Επίσης όλοι είχαν όπλα. Γνωρίζουν τη ζημιά και πόση ζημιά θα κάνουν», τόνισε ο μάρτυρας.

Ανέφερε ακόμα πως ενώ στο σημείο βρέθηκε μόνο το δρεπάνι, μετά από υπόδειξη εντοπίστηκαν στον δρόμο προς Θέρμη ένα σφυρί, το καραμπίτ, κράνη και ένα ξύλινο στειλιάρι τα οποία όμως έμειναν για καιρό εκτεθειμένα στη φύση και έτσι δυσκόλεψαν τις έρευνες. Είπε ακόμα πως μάρτυρες ανέφεραν πως από το πορτ μπακαζ ενός αυτοκινήτου βγήκαν μερικοί λοστοί.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας παρέθεσε ακόμα τη σειρά με την οποία επέστρεψαν στα αυτοκίνητα οι κατηγορούμενοι, ενώ είπε πως σε διάφορα σημεία των αυτοκινήτων βρέθηκε και DNA του Άλκη και του 21χρονου φίλου του που τραυματίστηκε βαριά. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία προέκυψε μείγμα των DNA.

Στον μάρτυρα έγιναν ερωτήσεις με τη χρήση φωτογραφιών από το σημείο του εγκλήματος, με τον ίδιο να λέει πως ο Άλκης έχασε πάνω από τρία λίτρα αίμα, τα οποία χαρακτήρισε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: voria.gr

Exit mobile version