2ο Φεστιβάλ “Ανδρέας Λέλεκας” στην Κύπρο (φώτο)

Στις 19 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ “Ανδρέας Λέλεκας – Ο άνθρωπος του πολιτισμού” στην Κύπρο.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λέλεκας, ειδικός σύμβουλος του δήμου Νέας Προποντίδας, έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορωνοϊό, στις 29 Νοεμβρίου 2020.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Λέλεκας:

Ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Προποντίδας από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι το 2019 και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’. Από το 2019 μέχρι σήμερα ήταν ειδικός σύμβουλος του δήμου Νέας Προποντίδας.

Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστήμων του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί ως Καθηγητής Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως Καθηγητής Πληροφορικής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.) και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία.

Για 20 και πλέον χρόνια δραστηριοποιούνταν με τα Πολιτιστικά Δρώμενα ως Χοροδιδάσκαλος σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, με συμμετοχές και διακρίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με το Δημοσιογράφο-Λαογράφο Γιώργη Μελίκη, το ΄΄Αηδόνι΄΄ της Μακεδονίας Ξανθίππη Καραθανάση και έχει συμμετάσχει σε πολλές παρουσιάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ3, ΡΙΚ SAT κ.α.

Γεννήθηκε και κατοικούσε στα Ελαιοχώρια Χαλκιδικής.

Exit mobile version