Μετά από 19 ώρες κολύμπι σε άγρια και κρύα νερά, περισυλλέχθηκε ζωντανός ο 30χρονος αγνοούμενος.
Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα επικίνδυνα ρεύματα και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα, ένα “θαύμα” έγινε, καθώς περισυλλέχθηκε από φορτηγό δεξαμενόπλοιο, αρκετά μίλια ανοιχτά της Κασσάνδρας.
Με μικρό σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης, όπου και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας/ΕΚΑΒ, σε καλή σχετικά κατάσταση, μετά τα όσα πέρασε.
Η περιπέτεια των τριών κολυμβητών ξεκίνησε χθες στην παραλία Ποσειδιου (Μύτη -Αμμόγλωσσα), όπου μετά από πάρτι γενεθλίων βούτηξαν στα νερά και παρασύρθηκαν από τα επικίνδυνα ρεύματα.
Ο ένας κολυμβητής διασώθηκε άμεσα από έναν σέρφερ που πρόλαβε να τον “αρπάξει” πριν τον πάρει μακρυά η θάλασσα.
Ο αγώνας πολλών υπηρεσιών (Λιμενικό, ΕΚΑΒ, Πολεμική Αεροπορία) και εθελοντών (ΕΟΔ/Βαση Ετοιμότητας Κασσάνδρας και άλλων ομάδων) συνεχίζεται για να βρεθεί και ο δεύτερος αγνοούμενος, που είναι ο τρίτος της παρέας.
Συγκεκριμένα ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων βρέθηκε 14 ναυτικά μίλια (25 χιλιόμετρα περίπου) μακριά από τις ακτές του Ποσειδίου.
Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω φωτογραφία η απόσταση που βρέθηκε ο 30χρονος από το σημείο που ξεκίνησε είναι πραγματικά… εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί την μάχη του με τα κύματα επί 18 ολόκληρες ώρες.
Εκείνο το σημείο που εντοπίστηκε είναι πέρασμα για τα πλοία, για αυτό τον λόγο ο εντοπισμός του έγινε από πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ.
Τα ρεύματα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ ισχυρά και μάλιστα μέχρι και αυτήν την ώρα όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση.
Οι ντόπιοι μάλιστα όπως τονίζουν γνωρίζουν την επικινδυνότητα των εκεί ρευμάτων για αυτό και αποφεύγουν τις μεγάλες αποστάσεις με κολύμπι, ενώ δυστυχώς οι τουρίστες από τα Σκόπια δεν το γνώριζαν.
Με πληροφοριες απο: KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, politic.gr
Πηγή φώτο: Μάνιου Μαρία
