Στη Σιθωνία Χαλκιδικής θα ταξιδέψει το Χόλυγουντ για τα γυρίσματα του «The Bricklayer»

Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον δήμο Σιθωνίας θα πραγματοποιηθούν τα κινηματογραφικά γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας «The Bricklayer». Η άγρια ομορφιά της περιοχής και οι υπέροχες παραλίες «κέρδισαν» τους συντελεστές.
Την τιμητική του θα έχει το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όσον αφορά το «Τhe Bricklayer» που αυτό το διάστημα κινηματογραφείται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Σιθωνίας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο επιλέχθηκε από την παραγωγή της ταινίας ανάμεσα από εκατοντάδες μέρη της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Χαλκιδική είναι μέσα στο «κομμάτι» των γυρισμάτων και συγκεκριμένα η Σιθωνία. Την επιλογή έκαναν οι υπεύθυνοι της παραγωγής, καθώς τους εντυπωσίασε η «άγρια» ομορφιά του δεύτερου ποδιού, αλλά και οι μαγικές παραλίες της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω της ταινίας θα αναδειχθούν και άλλα μέρη της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η συνεργασία της περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς είναι πολύ καλή».

Επιπλέον, ο κ. Θάνος για το Location Scouting που γίνεται αρχικά, αλλά και τον στόχο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τις ταινίες που έχουν γυριστεί το τελευταίο διάστημα. «Είναι πολύ σημαντική η ανάδειξη όλο και περισσότερων τοπίων της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer» που κινηματογραφείται κατά βάση στη Θεσσαλονίκη. Όταν πραγματοποιείται το Location Scouting, η δουλειά μας είναι να δείξουμε στις παραγωγές όλη την Κεντρική Μακεδονία και από εκεί και πέρα, οι ίδιοι να αποφασίσουν για το πού θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της εκάστοτε ταινίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα γυρίσματα θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Σιθωνίας, με πρώτη επιλογή τον οικισμό του Όρμου Παναγιάς. Επίσης, οι σκηνές που θα εξελιχθούν θα είναι από τις τελευταίες της ταινίας, διότι στόχος είναι οι συντελεστές να συναντήσουν έναν «καλοκαιρινό» καιρό.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας για την χολιγουντιανή ταινία
Για την απαράμιλλη ομορφιά του δεύτερου ποδιού και την παγκόσμια προβολή της Χαλκιδικής μέσω του «Τhe Bricklayer» μιλάει ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που γυρίσματα χολυγουντιανής ταινίας θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Σιθωνίας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί ακόμη παραπάνω η απαράμιλλη ομορφιά του δεύτερου ποδιού και ταυτόχρονα θα προβληθεί ολόκληρη η Χαλκιδική παγκοσμίως. Εμείς ως δήμος, θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται την παραγωγή, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που βρισκόμαστε σε επικοινωνία».

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου, GRTimes.gr

Exit mobile version