Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στα Ν. Μουδανιά (φώτο)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην έδρα του Δήμου Ν. Προποντίδας, στα Ν. Μουδανιά. Τον πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας κ. Μ. Καρρά, του βουλευτή κ. Απόστολου Πάνα, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, Δημοτικών, Κοινοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, στην προκυμαία για τον Αγιασμό των υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που κάποιοι τολμηροί έπεσαν για τον πιάσουν, τηρώντας έτσι τη θρησκευτική παράδοση.

«Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια που αποτελούν μία από τις λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η μοναδική συνύπαρξη της Τριαδικής Θεότητας: ο Ιησούς που βαπτίζεται, η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού και ο Θεός να φανερώνεται λέγοντας για τον Ιησού: Αυτός είναι ο Υιός μου, αποτελεί κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης.

Το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας έχει τεράστια συμβολική και θρησκευτική σημασία. Εκφράζουν την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς και την ανάγκη για περισσότερο «φως» στις ζωές μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.

Exit mobile version