Το όραμα γίνεται πράξη! Ξεκίνησαν τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (φώτο – βίντεο)

Μπουλντόζες, φαγάνες και εκσκαπτικά μηχανήματα μπήκαν μέσα στο πρώην Στρατόπεδου Παύλου Μελά προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Το πρωί της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021, ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτηρίων και βοηθητικών κατασκευών που διατηρούνται σε κακή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, θα γκρεμιστούν 10.000 τ.μ. από τα 24.000 τ.μ. που έχει δομημένα το στρατόπεδο. Τα 14.000 τ.μ. που θα μείνουν θα αξιοποιηθούν είτε για μουσεία είτε για άλλες χρήσεις του δήμου. Τα υπόλοιπα 10.000 θα ενσωματωθούν στο πράσινο και στο κυρίως Μητροπολιτικό Πάρκο.

«Ο αγώνας κράτησε πάνω από 30 χρόνια. Οι τελευταίες συμβάσεις που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο ήταν να πολεοδομηθούν 54 στρέμματα για τις ανάγκες των χαμηλόβαθμων στρατιωτικών. Τελικά το θέμα λύθηκε κι έτσι σε λίγο καιρό θα έχουμε ένα χώρο πρασίνου 340 στρεμμάτων» σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτώμενος για το στρατόπεδο Καρατάσιου σημείωσε ότι με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το 75% προορίζεται για πράσινο.

Πηγή: thessnews.gr

Exit mobile version