Από την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής ξεκίνησε ένα ωραίο μουσικό ταξίδι

Ένα ολοκαίνουργιο βίντεο κλιπ που μυρίζει καλοκαίρι γυρισμένο πριν λίγες μέρες στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής αποτελεί την εικονοποίηση ενός νέου πρότζεκτ που παραπέμπει σε ταξίδι.

Ας αφήσουμε τους δημιουργούς να μας εξηγήσουν: ”Οι “Urca de Lima”, ήμαστε ένα μουσικό πρότζεκτ που θέλουμε να γίνει η προσωπική μας ταξιδευτική γαλέρα. Να ταξιδεύουμε μέσω της μουσικής, σε χώρες, παραδόσεις,πολιτισμούς.

Η πρώτη μας στάση γίνεται στη Κολομβία,και στις ακτές τις “Costa Caribeña” Το συγκεκριμένο κομμάτι μιλάει για μια λευκή Παραλία της Καραϊβικής ακτής της Κολομβίας, οπού μαζευόντουσαν και τελούσαν τις εορτές τους προς τιμή των θεών της Φύσης, της Θάλασσας και του Ουρανού.

Μια μίξη των παραδόσεων των Μαύρων σκλάβων που είχαν έρθει από Αφρική με τις γαλέρες των αποίκωνκαθώς και των ντόπιων Ιθαγενών πλυθησμων, με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, αρμονίες και όργανα που εισήλθαν στη Νέα Ήπειρο με τους Ισπανούς.

Η μίξη αυτή γέννησε την Cumbia και υπό τους ήχους της τελούσαν τις θρησκευτικές τους εορτές, οι κάτοικοι της Καραϊβικής ακτής της Κολομβίας.

Με χορό και μουσική, που ήταν η δομή της διασκέδασης αλλά και της θρησκευτικότητας τους γιατί θεωρούσαν πώς τους απελευθέρωνε την ψυχή και το σώμα ώστε να έρχονται σε επαφή με το “θείο”.”

Πηγή: arallaximag.gr

Exit mobile version