Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Γεμίζουν beach bars και καφέ, «μέτρια» η κίνηση στην αγορά (φώτο)

Μετά την περίοδο «ξηρασίας» του χειμώνα και του lockdown, η Χαλκιδική αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει ξανά τους καλοκαιρινούς ρυθμούς της.

Η Νέα Καλλικράτεια, γεμίζει τα Σαββατοκύριακα με Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες καθώς οι περισσότεροι έχουν εξοχικά στην περιοχή ενώ παράλληλα αποτελεί και έναν από τους κοντινότερους προορισμούς για μπάνιο για όσους μένουν Θεσσαλονίκη. Οι τουρίστες είναι λίγοι όχι όμως ανύπαρκτοι και στην πλειονότητα τους είναι Βούλγαροι, Σέρβοι και Σκοπιανοί.

Τα beach bars άνοιξαν, τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, και τα Σαββατοκύριακα έχουν την… «τιμητική» τους γεμίζοντας με κόσμο.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει και αναμονή για μια ξαπλώστρα, καθώς λόγω κορωνοϊού και αποστάσεων, οι διαθέσιμες ομπρέλες με ξαπλώστρες είναι μειωμένες.

Ίδια είναι η εικόνα και στα καταστήματα εστίασης. Όπως λένε επιχειρηματίες της περιοχής, η κίνηση για αρχές Ιούνη, είναι αυξημένη κυρίως όμως τα Σαββατοκύριακα καθώς τις καθημερινές μειώνεται σημαντικά. Ο κόσμος κυκλοφορεί περισσότερο απόγευμα και βράδυ για να απολαύσει ένα γεύμα σε μια από τις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία της περιοχής ή ένα ποτό δίπλα στο κύμα.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος βρίσκεται η αγορά που τώρα αρχίζει και «ζεσταίνεται» με αργούς όμως ρυθμούς. Τα καταστήματα έχουν σηκώσει ρολά σχεδόν στην πλειονότητα τους όμως η κίνηση δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα ειδικά μετά την δύσκολη περίοδο του lockdown, με τους επιχειρηματίες ωστόσο να μην χάνουν την αισιοδοξία τους.

Πηγή: thessnews.gr

Exit mobile version