Σεισμός 2,8 R στο ρήγμα των Σκουριών

Σύμφωνα με το seismoi-online.gr η σεισμική δόνηση 2.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνέβη στις 27/02/2020 11:50, 27χλμ Νοτιοδυτικά της Ασπροβάλτας και σε εστιακό βάθος 10,0 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα «Δημότης Ιερισσού» (μια σελίδα στο Facebook που προασπίζει τα συμφέροντα της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού), “ο σημερινός εφιάλτης της περιοχής μας προειδοποίησε!

Ένας μεγαλύτερος από αυτόν σεισμός στην ίδια περιοχή είναι ικανός να καταστρέψει το παράνομο φράγμα του Κοκκινόλακα με τα εκατομμύρια τόνων επικίνδυνων μεταλλευτικών αποβλήτων! Η συνέχεια είναι γνωστή από παρόμοια «ατυχήματα» σε όλο τον κόσμο!”

Στην 2η φωτογραφία που δημοσιεύει η σελίδα, αναδεικνύονται οι συνέπειες από την υποχώρηση του μεταλλευτικού φράγματος στην Απόρριψη 100.000 κυβικών μέτρων κυανιούχων αποβλήτων στον ποταμό Somes στη Ρουμανία, μετά από σπάσιμο δεξαμενής λύματος ενός χρυσορυχείου που προκάλεσε τον άμεσο θάνατο κάθε υδρόβιας ζωής σε μήκος 250 μιλίων του ποταμού.

Η μόλυνση πέρασε τα σύνορα ρυπαίνοντας τον Τίζα, τον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Ουγγαρίας καταστρέφοντας τα αποθέματα πόσιμου νερού 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων και στην συνέχεια στον Δούναβη με τελική απόληξη την Μαύρη Θάλασσα.

ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ!”

Exit mobile version