Χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική: Που χρειάζονται αλυσίδες – Ανακοινώσεις για τα σχολεία στον δήμο Πολυγύρου

Σε βόρεια Χαλκιδική και ορεινά των Σερρών επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα. Σε ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και Ν. Σ. Σταθμό ο αέρας προκάλεσε προβλήματα.

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν από χτες και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα σήμερα οι δυνάμεις αποχιονισμού και πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να επεμβαίνουν όπου απαιτείται στο μίνι κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Από χτες, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, επιθεώρησαν την ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο αποχιονισμού της Περιφέρειας, στον Δενδροπόταμο.

Τα 100 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ήδη επιχειρούν στη Χαλκιδική και ειδικά στον Πολύγυρο και στις περιοχές της Γαλάτιστας με υψόμετρο πάνω από την πόλη, όπως και στα ορεινά των Σερρών, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (Καρτεραί), όπου χιονίζει από χτες.

Στη Θεσσαλονίκη, σε όλο τον νομό το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ισχυροί άνεμοι, που δεν έχουν προκαλέσει ακόμη μεγάλες καταστροφές, όμως εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες και οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή όσων κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο εντός, όσο και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η ένταση των ανέμων ξεπερνά και τα 8 Μποφόρ, με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκώς κλήσεις στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία για σπασμένα κλαδιά, πεσμένα δένδρα, τέντες και πινακίδες κυκλοφορίας. Σημαντικά προβλήματα, όπου έχουν γίνει επεμβάσεις ήδη, καταγράφονται στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, αλλά και στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση για τον καιρό, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα και μετά ο καιρός θα είναι καλύτερος, ενώ από αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις χιονοπτώσεις σε διάφορα μέρη της Χαλκιδικής

Σήμαντρα

Πολύγυρος

Μεγάλη Παναγία

Αρναία προς Άγιο Πρόδρομο

Αρναία

Λόγω χιονόπτωσης αυτή την ώρα στη Χαλκιδική, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

▪από το 55 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)
▪από το 70 έως το 77 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (περιοχή Αρναίας)
▪από το 1 έως το 7 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου
▪επαρχιακή οδός Νεοχωρίου – Βαρβάρας
▪διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο
▪δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη – Βάβδου
▪δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)

Δήμος Πολυγύρου: Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων για σήμερα 27-1-2021

Από τον Δήμο Πολυγύρου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης του Πολυγύρου, ανακοινώνεται ότι όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 27/1/2021, λόγω της χιονόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Νεότερη εξέλιξη:

(9.50 π.μ.)

1. Το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων στον Πολύγυρο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ διακόπτεται η λειτουργία των ειδικών σχολείων.

2. Διακόπτονται τα μαθήματα στον Ταξιάρχη και στα Βράσταμα.

(11.00 π.μ.)

3. Επίσης στη Γαλάτιστα και στην Παλαιόχωρα θα διακοπούν τα μαθήματα στις 12.00.

4. Με απόφαση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” για τους Παιδικούς Σταθμούς Α & Β Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 27/1/2021, λόγω της χιονόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Με πληροφορίες από: voria.gr

Πηγή φώτο – βίντεο: facebook Συμβαίνει Τώρα στη Χαλκιδική

Exit mobile version