Ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Tesla στα $7,50 και παίρνει σύνταξη στα 39 του με αξία $12 εκατ.

Ενώ πολλοί επενδυτές επιλέγουν να διαφοροποιηθούν, ιδιαίτερα τώρα που η bull market εισέρχεται πιο βαθιά σε αχαρτογράφητα εδάφη, ο Jason DeBolt, πρώην υπάλληλος της Google και σημερινός της Amazon, υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση.

Όπως οι περιβόητοι “Τεσλούχοι” πριν από αυτόν, ο DeBolt γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα την τεράστια επιτυχία του με την Tesla, την ώρα που η μετοχή βρισκόταν εν μέσω ενός ανοδικού σερί 11 συνεδριάσεων που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Το tweet του έγινε viral:

“Σήμερα παίρνω σύνταξη από τον επιχειρηματικό κόσμο στην ηλικία των 39. Δεν σκοπεύω να πουλήσω ούτε μία μετοχή στο ορατό μέλλον $TSLA”.

Στην ανάρτησή του φαίνεται ότι το κέρδος του από τη μετοχή της Tesla έχει φτάσει τα 11.944.889,23 δολάρια, με τα κέρδη της ημέρας μόνο να φτάνουν τα 904.216,50 δολ.

Ενώ οι οπαδοί της Tesla ζητωκραύγασαν μαζί του, άλλοι -πιο συντηρητικοί- μόρφασαν. Ο Ben Carlson, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Ritholtz Wealth Managemenent παραδέχτηκε ότι αισθάνεται ζήλεια με ιστορίες όπως αυτή του DeBolt, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν ταιριάζει στον ίδιο και δεν ταιριάζει και στους περισσότερους.

“Δεν θα βάλω ποτέ τις αποταμιεύσεις μιας ζωής σε μία μοναδική επένδυση που θα μπορούσε να πάει στο φεγγάρι”, έγραψε σε ένα blog. “Αλλά το να είσαι διαφοροποιημένος επενδυτής σημαίνεις πως δεν θα φέρω ποτέ την οικογένειά μου σε θέση να πέσει έξω εξαιτίας μίας μοναδικής τοποθέτησης”.

Ο 39χρονος DeBolt, ωστόσο, δεν έχει γυναίκα ή παιδιά και είναι πιο πρόθυμος να μπει σε “τρενάκι του τρόμου”. Το χει κάνει ήδη πολλές φορές με το μερίδιό του στην Tesla -πέρυσι έχασε 1,3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια ημέρα- και δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του με πιθανές βουτιές στο μέλλον.

Ένας ανώνυμος χρηματοοικονομικός blogger, με το ψευδώνυμο “Ramp Capital”, βρήκε την ιστορία του DeBolt συναρπαστική χάρη στα κότσια και την αποφασιστικότητα του DeBolt να αγοράσει και να διακρατήσει χωρίς δεύτερη επιλογή -και να έχει πίστη σε μία μοναδική εταιρεία.

Έτσι ο Ramp βρήκε και ρώτησε τον DeBolt εάν η Tesla είναι μια φούσκα μετά το εκρηκτικό της ράλι το 2020.

“Όχι, δεν νομίζω. Οι τομείς ενέργειας και μεταφορών μεταμορφώνονται ραγδαία και η μετοχή της Tesla αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό”, εξήγησε ο DeBolt. “Νομίζω ότι τελικά θα μπορούσαμε να δούμε τη μετοχή να φτάνει τα 20.000 έως 30.000 δολάρια έως το 2013, υποθέτοντας ότι δεν θα γίνουν άλλα σπλιτ μετοχών”.

Ο DeBolt είπε ότι έχει στην κατοχή του 14.850 μετοχές της Tesla με μέσο κόστος 58 δολ. έκαστη. Η πρώτη του αγορά ήταν 2.500 μετοχές αντί 7,50 δολαρίων έκαστη το 2013. Αυτές αξίζουν σήμερα περίπου 2,2 εκατ. δολάρια.

“Η εταιρεία μόλις ξεκίνησε”, είπε ο DeBolt στον Ramp. “Μπορεί να μην δούμε άλλη σαν την Tesla για τα επόμενα 50 χρόνια”.

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version