Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος σε Πρωθυπουργό: ”Ζητούμε την ελεύθερη προσέλευση των πιστών στους Ναούς”

By admin

December 15, 2020

Στις 4 Νοεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το θέμα των Ιερών Ναών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα Μέλη της ΔΙΣ στην επιστολή ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα που αφορά το κλείσιμο των Ναών, τονίζοντας ότι “εκ καθηκόντος αδυνατούμεν να αποδεχθώμεν κλείσιμον των Ιερών Ναών και απαγόρευσιν προσελεύσεως εις αυτούς των Χριστιανών μας”.

Η Ιερά Σύνοδος στις 7 Δεκεμβρίου 2020 επανέρχεται με νέα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό της Κυβέρνησης για το θέμα του κορωνοϊου.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος γνωστοποιεί στον Πρωθυπουργό ότι “η Εκκλησία υπομένει με πολύ πόνο την απαγόρευση ουσιαστικής και συμμετοχικής τελέσεως ιεροπραξιών στους Ιερούς Ναούς” προσθέντοντας την αγωνία αλλά και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από την πλευρά των πιστών.

“Ως χριστιανός γνωρίζετε ότι οι επικείμενες Εορτές των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαήμερου ανήκουν στις κορυφαίες της Εκκλησίας μας και ο αποκλεισμός των πιστών και από Αυτές (προηγήθηκε το Πάσχα, που άφησε σημάδια στις ψυχές όλων μας) θα επιτείνει την στεναχώρια, αλλά και την ανησυχία των χριστιανών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη πνευματικού στηρίγματος, ψυχικής ανακουφίσεως, θάρρους και ελπίδος μέσω της συμμετοχής τους στην Θεία Λατρεία, η οποία έχει εξέχουσα θέση στην ζωή των Ορθοδόξων και η σημασία της δεν πρέπει να παραθεωρείται” – προσθέτουν στην επιστολή τους οι Ιεράρχες.

Δείτε εδώ την αλληλογραφία με τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: romfea.gr