• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Το εμβόλιο του Πούτιν εξαγρίωσε τις ΗΠΑ – “Δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο”

admin Από admin
12 Αυγούστου, 2020
Σε Κόσμος
6
SHARES
10
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Αναβιώνοντας ψυχροπολεμικές συνθήκες και περιόδους σκληρού ανταγωνισμού όπως ο «Πόλεμος των Άστρων», Αμερική και Ρωσία βρίσκονται ξανά σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης, αυτή τη φορά εξαιτίας του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι φαρμακοβιομηχανία της χώρας του κατόρθωσε να παρασκευάσει το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2. To «Sputnik V», όπως βαφτίστηκε το σκεύασμα στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ρώσων να το συνδέσουν απευθείας με την κατάκτηση του διαστήματος επί Σοβιετικής Ένωσης, είναι αποτελεσματικό και έτοιμο προς μαζική παραγωγή. Μάλιστα, ο Πούτιν επέτρεψε τη χορήγηση του εμβολίου στην κόρη του.

Από τη δική του πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να αυτοσυγκρατηθεί από το να εκφέρει κάποιο ευθέως απαξιωτικό σχόλιο για το ρωσικό εμβόλιο. Αντ’ αυτού όμως ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα δαπανήσει 1,5 δισ. δολάρια για την αγορά 100 εκατ. δόσεων από το εμβόλιο της Moderna. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει προχωρήσει στο Στάδιο 3 των κλινικών δοκιμών για το σκεύασμά της κατά του κορωνοϊού, χορηγώντας το σε 30.000 ανθρώπους.

Η συμφωνία με τη Moderna ακολούθησε μία παρόμοια με την Johnson & Johnson, η οποία εξελίσσει και αυτή το δικό της εμβόλιο. Οι ΗΠΑ έχουν προκαταβάλει 1 δισ. δολάρια για την εξασφάλιση 100 εκατ. δόσεων από το συγκεκριμένο σκεύασμα, το οποίο οδεύει και αυτό προς το Στάδιο 3 των δοκιμών.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

«Ρωσική βιασύνη»

Παραδόξως, ήταν διάφοροι Αμερικανοί ειδικοί από το χώρο της επιδημιολογίας αυτοί που κατήγγειλαν -και μάλιστα με δριμύτητα- τη ρωσική βιασύνη. «Είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της βλακείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Μουρ, ειδικός ερευνητής ιών όπως ο SARS-CoV-2 στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης. Και ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο Πούτιν δεν έχει κανένα εμβόλιο. Απλώς κάνει πολιτική κίνηση».

Σε παρόμοιο πνεύμα εκφράστηκε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ: «Εγώ δεν θα έκανα εμβόλιο που, όπως φαίνεται, έχει δοκιμαστεί μόνο σε μερικές εκατοντάδες ασθενών -στην καλύτερη περίπτωση».

Η αμερικανική πλευρά αμφισβητεί έντονα την αξιοπιστία των ρωσικών ανακοινώσεων, θεωρώντας ως δεδομένο ότι το «Sputnik V» δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο. «Θεωρώ ότι είναι παρακινδυνευμένο, εξαιρετικά παρακινδυνευμένο» σχολίασε ο Ντάνιελ Σάλμον, διευθυντής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εμβολίων του πανεπιστημίου John Hopkins.

Ο δρ. Σάλμον, όπως και άλλοι Αμερικανοί επιστήμονες προβληματίζονται από την ταχύτητα αλλά και την παραδοσιακή ρωσική κρυψίνοια. Θεωρούν ότι οι Ρώσοι εξάγουν βεβιασμένα συμπεράσματα από τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου. Και ενώ δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις κλινικές δοκιμές των Σταδίων 1 και 2, ανακοίνωσαν ότι το Sputnik V είναι έτοιμο για μαζική χορήγηση και ότι, επιπλέον, το Ινστιτούτο Επιδημιολογικών και Μικροβιολογικών Ερευνών Γκαμαλέγια της Μόσχας έχει δεχθεί παραγγελίες για το εμβόλιό της από 20 χώρες του κόσμου.

Έντονες αμφιβολίες για τις ρωσικές πρακτικές εκφράστηκαν και από τη Γερμανία. Στις ΗΠΑ όμως, όπου οι επιστήμονες φοβήθηκαν κάποια σπασμωδική αντίδραση από τον Πρόεδρο Τραμπ, προς το παρόν ανακουφίστηκαν προς στιγμήν, καθώς τον άκουσαν να κομπάζει απλώς ότι η επιχείρηση «Warp Speed», δηλαδή η συντονισμένη και γενναία επιδοτούμενη από το αμερικανικό κράτος κούρσα για την άμεση παρασκευή εμβολίου, «δεν έχει κανένα προηγούμενο σε μέγεθος».

Σε πλείστες περιπτώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποπειραθεί να συνδέσει το εμβόλιο με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο στόχος του είναι να επωφεληθεί προσωπικά από την ανακάλυψη της ουσίας η οποία θα εξουδετερώσει τον φονικό ιό, προσφέροντάς του ένα κρίσιμο πλεονέκτημα για την παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

Ο Άλεξ Αζάρ, γραμματέας του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (HHS) συνόψισε τον «Ψυχρό Πόλεμο» ΗΠΑ-Ρωσίας γύρω από το πολυπόθητο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ως εξής: «Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα το βρει πρώτος, αλλά ποιος θα παράγει κάτι που να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για το κοινό, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο

Έκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη

Επόμενο

Βορίδης: 19,5 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Βορίδης: 19,5 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών

Επτά 19χρονοι γύρισαν στην Ιταλία με κορωνοϊό, μετά από διακοπές στην Κέρκυρα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.