• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Σύσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ Paolo Gentiloni

admin Από admin
3 Ιουλίου, 2020
Σε Κεντρική Μακεδονία
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Σύσκεψη με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ Paolo Gentiloni είχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Βρυξέλλες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δυνατότητες πιο στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Κομισιόν, ειδικά στα ζητήματα ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών.

Με δεδομένο ότι ο Επίτροπος Gentiloni είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των σχεδίων ανάκαμψης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της ΕΕ, με έναν σημαντικό προϋπολογισμό ύψους 560 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε οι πόροι αυτοί να επενδύονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των Περιφερειών και των Δήμων, μέσα από πρακτικές μορφές συνεργασίας, τις οποίες παρουσίασε στον Επίτροπο.

«Το έργο του Επιτρόπου Gentiloni στην αντιμετώπιση της κρίσης, που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Τα σχέδια που κατέθεσε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, συνάδουν με τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης, που βασίζεται σε επιχορηγήσεις και συνδέεται με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ. Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό ότι αυτή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αγκάλιασαν και υιοθέτησαν τόσο η Κομισιόν, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι πόροι αυτοί πρέπει να αξιοποιηθούν από τις Περιφέρειες και τους Δήμους για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας πρότεινε στον κ. Gentiloni πέντε συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας:

1.Ανάπτυξη νέων εργαλείων ανταλλαγής καλών πρακτικών και παρακολούθησης της πορείας του σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων. Ήδη η διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με 250 καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να δημιουργηθούν νέα χρήσιμα εργαλεία στην επόμενη φάση της οικονομικής αποκατάστασης και της ανάκαμψης.

2.Δημιουργία «Κώδικα Επικοινωνίας», προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η νέα Διεύθυνση Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας θα είναι κοντά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κι όχι ένας απόμακρος και συγκεντρωτικός θεσμός. Το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» (European Semester), που είναι ο προκάτοχος της Διεύθυνσης, παρείχε μεν ένα πλαίσιο συντονισμού των οικονομικών πολιτικών της ΕΕ, όμως έμεινε εν πολλοίς μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.

3.Διοργάνωση ετήσιου φόρουμ για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών πρότεινε να πλαισιωθεί αυτός ο νέος θεσμός από περιφερειακά και εθνικά φόρουμ, ώστε να συμβάλλει στην ευρεία διάδοση της σημασίας αυτών των όρων στην καθημερινότητα των πολιτών και στην ενίσχυση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των πρωτοβουλιών της ΕΕ.

4.Επανέναρξη της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στη βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι έτοιμη να συμβάλλει εμπράκτως σ’ αυτή την προσπάθεια.

5.Κοινό σχέδιο δράσης για τα έτη 2020 – 2021, με κεντρικό στόχο τη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει το Σχέδιο Ανάκαμψης στις τοπικές οικονομίες, για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβασή τους, αλλά και στο δημόσιο διάλογο για τον αντίκτυπο και τα αποτελέσματα που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Τζιτζικώστας προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Gentiloni στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τον ερχόμενο Οκτώβριο, στις Βρυξέλλες, ώστε να αναπτύξει τα ζητήματα της ανάκαμψης.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Δε θα γίνει φέτος το Sani Festival

Επόμενο

Ο 13χρονος Ξανθιώτης που καθαρίζει τον βυθό από πλαστικά και άλλα αντικείμενα (φώτο)

ΣχετικάΆρθρα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
Κεντρική Μακεδονία

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 60χρονος μετά από πρόσκρουση ΙΧ σε τοιχίο

23 Ιουνίου, 2026
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Ο 13χρονος Ξανθιώτης που καθαρίζει τον βυθό από πλαστικά και άλλα αντικείμενα (φώτο)

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.