• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς υπουργεία για καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης σε όλες τις επιχειρήσεις

admin Από admin
23 Μαρτίου, 2020
Σε Featured, Χαλκιδική
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

2
SHARES
3
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Επιστολή – παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς υπουργεία για καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης σε όλες τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της αντιμετώπισης των συνεπειών του κίνδυνου διασποράς του κορωνοϊου covid -19.

Αναλυτικά, το Επιμελητήριο αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις δύσκολες ώρες που διανύει η κοινωνία πρώτιστο καθήκον όλων μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τα Επιμελητήρια της χώρας επικροτούν τα μέτρα που
έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας και φροντίζουν για τη διάδοσή τους στα μέλη και γενικότερα στους πολίτες. Είναι αναμενόμενο η κρίση αυτή να επηρεάσει πολύ σοβαρά όλους τους κλάδους της οικονομίας μας και μάλιστα σε μια εποχή που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά από
την μακροχρόνια οικονομική κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Αγιοθανάσια 2026: Ζωντανή παράδοση και αθλητική δράση στην Πορταριά Χαλκιδικής

4 Μαΐου, 2026

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δήμου Νέας Προποντίδας για τον πρωταθλητή ΚΑΟΧ

4 Μαΐου, 2026

Έτσι, σοβούσης της πανδημίας που βιώνει η χώρα με την επέλευση του κορωνοϊού COVID-19 και στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσής του, εξεδόθησαν μεταξύ άλλων η υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 19030/17-03-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. (ΦΕΚ 915/17-3-2020), καθώς και η ΠΝΠ (ΦΕΚ 68Α/20.03.2020).
Όμως, δεχόμαστε συνεχώς από τα μέλη μας έναν τεράστιο όγκο αιτημάτων, που οδηγούν προς την κατεύθυνση της γενίκευσης των όσων μέτρων έχουν ανακοινωθεί.
Η οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας, θεωρούμε πως είναι η ορθότερη επιλογή για την στήριξη της.

Κύριε Υπουργέ,

Πολλές επιχειρήσεις έχουν εξαιρεθεί από το προστατευτικό πλαίσιο, τόσο αναφορικά με τη λειτουργία τους όσο και με την παροχή διευκολύνσεων και ενισχύσεων που έχουν δοθεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ενώ πλήττονται στον ίδιο βαθμό και με τις λοιπές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη.
Καλούνται έτσι να παραμείνουν ανοιχτές προκειμένου να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες καταναλωτών. Άρα, οι εταιρίες αυτές όχι μόνο δεν επιτρέπεται να κλείσουν, αλλά καλούνται να υφίστανται όλα τα καθημερινά έξοδα λειτουργίας προκειμένου να συντηρούν μηδενικές πωλήσεις, ιδιαίτερα τώρα και μετά και τον περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών που η πτώση του κύκλου εργασιών θα είναι τραγική. Η εξαίρεση των λοιπών επιχειρήσεων από μια ουσιαστική ρύθμιση λειτουργίας και από τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης, επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις επιχειρήσεις με υπέρογκα κόστη και δαπάνες.
Καλούνται, επί της ουσίας, να διατηρήσουνε ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους με όλους τους κινδύνους υγιεινής και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούν μια αγορά χωρίς πωλήσεις. Τα καθημερινά κόστη δημοσίου, ΔΕΚΟ, εμπορευμάτων, πληρωμές σε τρίτους όπως τράπεζες εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν υποψήφιοι καταναλωτές/αγοραστές στους δρόμους.
Η λύση του να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους εκούσια και μονομερώς δεν είναι η και ενδεικτική, καθώς οι υποχρεώσεις τους παραμένουν στο ακέραιο και μάλιστα πολλαπλασιάζονται σε συνδυασμό με ανύπαρκτα έσοδα. Οι επιχειρήσεις θα πλήττονται σε κάθε περίπτωση.

Κύριε Υπουργέ,

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα με πλήρη συνείδηση της κατάστασης και των νέων συνθηκών, στις οποίες ΟΛΟΙ καλούμαστε να λειτουργήσουμε και να ζήσουμε.
Προκειμένου όμως οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και στο μέλλον, ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση επέκταση παροχής των διευκολύνσεων και ενισχύσεων σε όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις , όπως αυτές που θα δοθούν ή έχουν δοθεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας, που έχουν κλείσει με κρατική απόφαση.
Πιστεύουμε πως θα πράξετε ό,τι απαιτείται για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρείτε αρωγούς.

Με εκτίμηση,
ΚΟΥΦΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής”.

 

Tags: Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Προηγούμενο

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19

Επόμενο

Έφυγε από τη ζωή ο Τριγλιανός Νίκος Καλπάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αγιοθανάσια 2026: Ζωντανή παράδοση και αθλητική δράση στην Πορταριά Χαλκιδικής

4 Μαΐου, 2026
Featured

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δήμου Νέας Προποντίδας για τον πρωταθλητή ΚΑΟΧ

4 Μαΐου, 2026
Featured

ΠΟ Μουδανιών: Πρωταθλήτρια και άνοδος στη Β’ Εθνική για τα «χρυσά» κορίτσια

4 Μαΐου, 2026
Επόμενο

Έφυγε από τη ζωή ο Τριγλιανός Νίκος Καλπάκης

φώτο αρχείου

ΕΛ.ΑΣ - Προειδοποίηση για άπατες

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.