• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μέτρα από Μητσοτάκη και Κικίλια ζητά η ΠΟΕΔΗΝ για τον κορωνοϊό

admin Από admin
24 Φεβρουαρίου, 2020
Σε Κοινωνία, Υγεία
1
SHARES
11
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τη λήψη επαρκών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία με τέσσερις νεκρούς και πάνω από 150 κρούσματα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

«Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ», υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Προτείνει μάλιστα την πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων ώστε να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και «να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα».

Διαβάστε επίσης:

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχει η αναγκαιότητα εφαρμογής επιπλέον μέτρων και ειδικότερου σχεδιασμού διαβαθμισμένης αντιμετώπισης της κατάστασης.

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ο κορωνοϊός ενδέχεται να είναι νέο είδος εποχικής γρίπης

Είναι πιθανό ο κορωνοϊός να γίνει ένα νέο είδος γρίπης που θα εμφανίζεται εποχιακά, εκτίμησε ο κ. Θάνος Δημόπουλος Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ο ιός αυτός θα καταλαγιάσει όσο πλησιάζει η Άνοιξη, ωστόσο, ενδέχεται να μείνει ως νέο είδος γρίπης με εποχιακή έξαρση. Όπως είδαμε, ευτυχώς, δεν έχει μεγάλη θνητότητα.

Μάλιστα, στο 85% των περιπτώσεων υπήρχαν ήπια συμπτώματα, όπως σε ένα κρυολόγημα.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως ο κ. Θανόπουλος είπε πως διαπιστώνεται ύφεση στην Κίνα και αύξηση στο Ιράν, στη Νότια Κορέα και στην Ιταλία.

«Όντως υπάρχει αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων», είπε συμπληρώνοντας ότι σωστά αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν οι οργανωμένες σχολικές εκδρομές.

Ωστόσο, όπως εξήγησε αυτό δεν αφορά μεμονωμένες μετακινήσεις επιστημόνων και φοιτητών.

Όσον αφορά τους μαθητές που βρίσκονταν στην Ιταλία και επιστρέφουν στην Ελλάδα, ο καθηγητής διευκρίνισε πως δεν μπήκαν σε καραντίνα, διότι ο ΕΟΔΥ θεώρησε ότι προέρχονται από περιοχή που δεν υπήρχε κίνδυνος για μετάδοση του ιού.

Ο ΠΟΥ, παράλληλα, στηρίζεται στη θέση ότι ο καθένας από μόνος του πρέπει να παίρνει μέτρα προστασίας και να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

«Τις μάσκες πρέπει να τις χρησιμοποιούν αυτοί που τις χρειάζονται. Σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη.», είπε ο κ. Δημόπουλος.

Τέλος, ερωτηθείς για την γρίπη στην Ελλάδα, είπε πως οι θάνατοι είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι και προσέθεσε ότι «φέτος, ευτυχώς αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί».

Τσακρής για κορονοϊό: Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιός δείχνει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα

“Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιός δείχνει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα”, είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στον κορονοϊό.

“Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί και πριν από την εκδήλωση των συμπτωμάτων δηλαδή στον χρόνο επώασης και να μεταδοθεί… Ενδείξεις υπάρχουν ότι ανιχνεύεται ο ιός και μετά την αποδρομή της λοίμωξης, δηλαδή συνεχίζει να ανιχνεύεται το ιικό φορτίο που δείχνει ότι πιθανόν ακόμα και σε αυτή τη φάση μπορεί να μεταδοθεί. Όλα αυτά συνηγορούν για υψηλή μεταδοτικότητα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής και πρόσθεσε:

“Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κρούσμα στη χώρα μας. Απλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να επιβραδύνουμε την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας… Η θνητότητα είναι πολύ μεγαλύτερη στα ηλικιωμένα άτομα, άνω των 70 ετών. Η συνολική θνητότητα στην Κίνα όπως καταγράφεται είναι 2%. Ηλικιωμένοι και χρόνια νοσήματα είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνονται περισσότερο από τον νέο ιό”.

Προηγούμενο

Κορωνοϊός: Πέμπτος νεκρός στη βόρεια Ιταλία – ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αναβάλει τους αγώνες πρωταθλήματος

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τα τρία αδέρφια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου (φώτο)

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτικά

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026
Featured

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τα τρία αδέρφια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου (φώτο)

Κρήτη: Καταδικάστηκε ακτινολόγος για ασέλγεια 17χρονης σε Κέντρο Υγείας

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.