Απάντηση της “Ισχυρής Κασσάνδρας” στην δημοτική αρχή δήμου Κασσάνδρας για την αναβολή του ΔΣ

Απάντηση της δημοτικής ενότητας “Ισχυρής Κασσάνδρας” στην δημοτική αρχή δήμου Κασσάνδρας για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας στις 03-01-2020.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Μείζονος Αντιπολίτευσης του συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»:

“Παρακολουθούμε με αμείωτο θεατρικό ενδιαφέρον,τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο της παραπληροφόρησης,και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης,που αποφάσισε να πάρει η διοίκηση του δήμου.

Στην προσπάθειά της να καλύψει την άγνοια και τη γύμνια της,τα λάθη και τις παραλήψεις της,τροφοδοτεί και δηλητηριάζει την κοινή γνώμη,με κάθε είδους χοντροειδή ψέματα.

Επειδή όμως οι χοροί και τα τραγούδια κάποτε τελειώνουν,και όλοι ερχόμαστε απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα,που όταν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς,γιατί δεν γνωρίζεις,τότε ψάχνεις φαντάσματα και δράκουλες.

ΑΛΗΘΕΙΑ 1η. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών,το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός,έπρεπε να ψηφιστούν δυο μήνες πριν τη λήξη του έτους αυτού.Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε αυτό,και ψηφίζεται Γενάρη του 2020;

ΑΛΗΘΕΙΑ 2η. Σύμφωνα με το νόμο,έπρεπε να περάσουν Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα,και από την Επιτροπή Διαβούλευσης.Πέρασαν;ΠΟΤΕ.Γιατί;Γιατί η επιτροπή αυτή δεν συγκροτήθηκε καν.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3η. Σύμφωνα με το νόμο,οι προτάσεις Τεχνικού και Προυπολογισμού,πρέπει να συνοδεύονται με κατάσταση στην οποία εμφανίζονται τα έσοδα της κάθε κοινότητας με τα οποία συνεισφέρει στο ταμείο του δήμου,και λαμβάνεται υπόψη στην κατάταξη των έργων.Τέτοια κατάσταση εμφανίστηκε πουθενά; ΟΧΙ

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η. Αρκετά χωριά,όπως το ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ, ΦΟΥΡΚΑ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ, εμφανίστηκαν να προτείνονται με μηδενικό έργο για το 2020.Είναι δυνατόν να δεχτούμε τον αφανισμό χωριών από το Τεχνικό Πρόγραμμα;Είναι ντροπή όχι σε μας,όπως γράφουν κάποιοι πολίτες από Πολύχρονο,ή Φούρκα,αλλά για τους ίδιους,που για καθαρά προσωπικούς και παραταξιακούς λόγους,αποκηρύσσουν τα χωριά τους,και τα βάζουν με τις παρατάξεις εκείνες,που ακόμα και τώρα αγωνίζονται να μπουν έργα στα χωριά τους.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5η. Σύμφωνα με το νόμο,έπρεπε να ληφθούν υπόψη,τα πληθυσμιακά κριτήρια της τελευταίας απογραφής.Εμφανίστηκε τέτοια κατάσταση; ΠΟΤΕ

ΑΛΗΘΕΙΑ 6η. Η Δημοκρατία απαιτεί πολυφωνία και πολλές προτάσεις.Γιατί η διοίκηση δεν δέχτηκε να συζητηθούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης,αλλά αντίθετα σήμερα ζητά βοήθεια στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου;

ΑΛΗΘΕΙΑ 7η. Πριν τη συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα,μας κάλεσε ποτέ η διοίκηση για να συνομιλήσουμε για να βρούμε συνεναιτική λύση; ΠΟΤΕ.

Αντίθετα προσπάθησε με δόλιο τρόπο να βρει ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ μέσα από τις παρατάξεις,για να δημιουργήσει δική της πλειοψηφία.

ΑΛΗΘΕΙΑ 8η. Ήταν υποχρεωμένος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να θέσει για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο,την πρόταση της αναβολής για το Τεχνικό Πρόγραμμα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Σαφέστατα,ΝΑΙ,άρθρο -4- του κανονισμού.

ΑΛΗΘΕΙΑ 9η. Στην κοινή προ μιας εβδομάδας σύσκεψη,των αρχηγών των παρατάξεων,αποφασίσαμε ότι πρώτα θα διασφαλιστεί η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και μετά θα προχωρήσουμε στη ψήφιση του προυπολογισμού,ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Βεβαίως Ναι.Αυτό αποδεικνύεται από την πρώτη μετατόπιση της συδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,για τον προϋπολογισμό,ούτως ώστε να υπάρξει χρόνος για την τροποποίηση.Μας κάλεσε ποτέ η ηγεσία του δήμου,όπως συμφωνήσαμε,για να διαμορφώσουμε τις προτάσεις; ΠΟΤΕ.

ΑΛΗΘΕΙΑ 10η. Σήμερα ημέρα Παρασκευή,ήταν η τελευταία ημερομηνία,για την υποβολή ένστασης για την 254 απόφαση του Τεχνικού Προγράμματος;ΝΑΙ.Πρέπει να θεωρεί η ηγεσία του δήμου,αφελείς τους ανθρώπους των δυο παρατάξεων,αν πίστεψε ότι θα μπορούσε να τους ξεγελάσει με τέτοιου είδους τερτίπια,ότι θα χάσουν τη σχετική προθεσμία.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ,λέει ο λαός,ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Η διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί,ότι διαθέτει 10 δημοτικούς συμβούλους,και η αντιπολίτευση,17.
Όταν συμμετείχαμε στις εκλογές και ο προφήτης από τη Σίβηρη,γνωρίζαμε όλοι μας το εκλογικό σύστημα.
Η διοίκηση του δήμου απαιτεί συναίνεση με ΑΛΗΘΕΙΕΣ,και όχι με ψέματα.

ΔΗΛΩΣΑΜΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ως ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ,ότι δεν διαπραγματευόμαστε θέσεις και οφίτσια,διότι δεν μας ενδιαφέρουν.

Η όποια συναίνεση,δε σημαίνει λευκή επιταγή.
Θα υπηρετήσουμε την Κασσάνδρα,από το ρόλο της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,στον οποίο ο λαός μας έταξε.

Η συναίνεση για την ανάπτυξη,μπορεί να βρεθεί μόνο σε προτάσεις τετραετίας,με προγραμματική σύγκλιση.
ΕΜΕΙΣ δεν δηλώνουμε αυτό που η ηγεσία δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,ότι …… την προσβάλει η συνεργασία με την αντιπολίτευση.

ΕΜΕΙΣ,εκφράζουμε τη συναίνεση,αφού με έγγραφό μας ζητήσαμε,και έγινε αποδεκτό,και τη Δευτέρα,συζητούμε την Τροποποίηση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,και στη συνέχεια ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό.

ΕΜΕΙΣ ζητήσαμε και θα παραβρεθούμε αύριο στις 10.00 το πρωί,σε σύσκεψη με τους άλλους δυο αρχηγούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες,για να βρουμε κοινό δρόμο για τα χωριά μας.

ΕΜΕΙΣ,την ώρα που οι άλλοι βγάζουν ανακοινώσεις,και βάζουν διαχωριστικές γραμμές,ΕΜΕΙΣ απλώνουμε χέρι συνεργασίας,για το καλό του τόπου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για έργα σε όλα τα χωριά,χωρίς αποκλεισμούς,με απόλυτη νομιμότητα,και σεβασμό στους κανόνες.

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ σε όλους. Πολιτες και επαγγελματίες.

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν,να ξαναβάλουμε την τηλεόραση στο δημοτικό συμβούλιο.Ο πολίτης να βλέπει από το σπίτι του,τι γίνεται στις συνεδριάσεις.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ,τη δημοσιότητα;

ΑΥΤΟΣ που θέλει να κρύψει,ΑΥΤΟΣ που θέλει να πει ψέματα στους πολίτες.”

Exit mobile version