Ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής μένουν εκτός αποζημιώσεων (φώτο)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, καθώς το πέρασμα του «Γηρυόνη» άφησε πίσω του ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα ορμητικά νερά στα δύο χτυπήματα της κακοκαιρίας κατέστρεψαν επιχειρήσεις, σπίτια, εξοχικά και μεγάλο μέρος της οικοσκευής αυτών.

Ήδη στον δήμο Αριστοτέλη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσα είναι τα σπίτια που υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

«Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν είναι ελάχιστες, μιλάμε κυρίως για νοικοκυριά. Αυτά θα χρειαστούν τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη» αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου θα οριστεί επιτροπή για την αξιολόγηση των ζημιών ώστε η διαδικασία των αποζημιώσεων να κινηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες, που έστειλε στη Voria.gr ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στην Ολυμπιάδα, ο οποίος αντίκρισε την απόλυτη εικόνα καταστροφής. Το σοκ του ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν ενημερώθηκε ότι οι εξοχικές κατοικίες μένουν εκτός αποζημίωσης. Και αυτό γιατί βάσει νόμου οι αποζημιώσεις αφορούν μόνο την κύρια κατοικία.

Τι θα γίνει με τα εξοχικά

«Για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από την κεντρική διοίκηση, ώστε να απελευθερωθούν χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό», τονίζει ο κ. Βαλιάνος.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να υπάρξει μέριμνα και για τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

Σύμφωνα με τον κ.Βαλιάνο, πάντως, σε παλαιότερες καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ολυμπιάδας εξαιτίας θεομηνίας, δεν αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

Πηγή: voria.gr

Exit mobile version