Η Κασσάνδρα έχει τη δική της μπύρα (φώτο)

Ο Θανάσης Μισάλτης από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής αφού πειραματίστηκε, ζύμωσε και δοκίμασε διάφορες συνταγές κατέληξε στη παραγωγή μιας μπύρας με μέλι που την ονόμασε Valtinger και μιας γερμανικής pilsner. Στην προσπάθεια αυτή ο Θανάσης Μισάλτης είχε άξιο συμπαραστάτη και βοηθό την Γερμανίδα σύζυγό του Χριστίνα που κατάγεται από το Βερολίνο.

“Είμαι από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής η αλλιώς Βάλτα εξού και το όνομα της μπύρας VALTINGER. Από πιτσιρικάς καταπιανόμουν με διαφορές μαγειρικές παρασκευές όπως αλμυρά ψάρια, καπνιστά κρέατα, αλλαντικά, διάφορα λικέρ και πολλά άλλα. Με την μπύρα, εκτός από το να την πίνω που είναι από πάντα, να την φτιάχνω έχει λίγο περισσότερο από 5 χρόνια μετά από συζητήσεις φίλων και παρότρυνση της γυναίκας μου η οποία καθώς Γερμανίδα ήξερε από καλές μπύρες (και ο πεθερός βέβαια με πάρα πολλές γνώσεις). Πρώτη προσπάθεια ήταν από τα κλασικά κιτακια και έβγαλα σπιτική μπύρα στο γάμο για κάποιους καλεσμένους με πάρα πολύ καλές εντυπώσεις από εκεί και πέρα κόλλησα το μικρόβιο και μετά από λίγο καιρό έφτιαξα (με την βοήθεια του πατέρα) ένα ολοκληρωμένο σύστημα για all grain με 3 κάδους με φίλτρα με αντλίες με όλα τα κομφόρ. Αγαπημένο στιλ μπύρας η weiss σε όλες της εκδοχές της καθώς ήταν πιο γνώριμη η γεύση αλλά στα καζάνια έχουνε βράσει πολλά είδη μπύρας από καπνιστές και Stout έως ΙΡΑ, κερασόμπυρες και fresh hop παρτίδες από καλλιεργημένο στην αυλή λυκίσκο. Ποτέ δεν σταματάω να πειραματίζόμαι να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις και να ενημερώνομαι για τα περί μπύρας.”, είπε ο Θανάσης την δική του ιστορία και της μπύρας της Κασσάνδρας.

Exit mobile version