• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δέκα φορές πάνω από το όριο η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Από
Δεκέμβριος 20, 2011
Σε Κόσμος, Περιβάλλον
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Οι κάτοικοι της Φουκουσίμα «έχουν αφεθεί στην τύχη τους» δήλωσε σήμερα εμπειρογνώμονας της Greenpeace, υποστηρίζοντας ότι οι μετρήσεις που πραγματοποίησε εκτός της εκκενωθείσας περιοχής γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, δείχνουν επίπεδα ραδιενέργειας δεκαπλάσια του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου.

“Οι κάτοικοι της Φουκουσίμα αφέθηκαν στην τύχη τους”, δήλωσε η Ίκε Τέλινγκ, εμπειρογνώμονας ειδικευμένη σε θέματα που αφορούν τη ραδιενέργεια της οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Greenpeace. “Η ιαπωνική κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να απομακρύνει τις εγκύους και τα παιδιά μέχρι ο τόπος διαμονής τους na απορρυπανθεί κατάλληλα”, επισημαίνει.

“Σε ορισμένα σημεία, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι τόσο υψηλό που οι κάτοικοι αυτής της πόλης μπορεί να εκτίθενται σε δόση δεκαπλάσια της ετήσιας επιτρεπόμενης δόσης”, διευκρινίζει η Τέλινγκ στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από μια ακτίνα 20 χλμ. γύρω από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών.

Η Greenpeace διαβεβαιώνει ότι πραγματοποίησε τις μετρήσεις σε απόσταση 60 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο, σε μια περιοχή που δεν έχει εκκενωθεί.

“Είναι παντελώς ανεύθυνο και επικίνδυνο να αφήνουν τους κατοίκους να φροντίζουν οι ίδιοι για την απορρύπανση από τη ραδιενέργεια ή να τους αφήνουν να περιμένουν επί μήνες σε ένα ραδιενεργό περιβάλλον χωρίς στο μεταξύ να έχουν το δικαίωμα να απομακρυνθούν από την περιοχή”, επισημαίνει η Τέλινγκ.

Στις 15 Νοεμβρίου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξέφρασε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Ιαπωνίας για την απολύμανση από τη ραδιενέργεια στην πληγείσα από την πυρηνική καταστροφή Φουκουσίμα το Μάρτιο, κρίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος.

Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εντοπίστηκε νέα διαρροή ραδιενεργού ύδατος προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Tags: ΙαπωνίαΡαδιενέργεια

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Αρχίζει η μεγάλη μάχη για τον τζόγο

Επόμενο

O πίθηκος «Ελβις Πρίσλεϊ» και η ψυχεδελική σαύρα

ΣχετικάΆρθρα

Επιστήμη / Τεχνολογία

Στα… σκουπίδια δύο ιαπωνικοί «γίγαντες»

Νοέμβριος 25, 2012
Επιστήμη / Τεχνολογία

Η ραδιενέργεια επηρεάζει την αναλογία στις γεννήσεις των δύο φύλων

Ιούνιος 2, 2011
Κόσμος

Η Greenpeace καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των ιαπωνικών αρχών

Μάιος 28, 2011
Επόμενο

O πίθηκος «Ελβις Πρίσλεϊ» και η ψυχεδελική σαύρα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 6.4k Fans
  • 680 Followers
  • 538 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Εξωραϊσμός και καλλωπισμός πάρκου στον Άγιο Παύλο

Απρίλιος 22, 2021
Featured

Δύτες καθάρισαν τη θάλασσα και τον βυθό στη Νέα Φώκαια

Απρίλιος 22, 2021
Featured

Πρωτοβουλία Νεολαίας Ιερισσού: καθαρισμό της παράλιας Ιερισσού την Κυριακή

Απρίλιος 22, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.