Μια ξεχωριστή μπίρα παρασκευάστηκε πρόσφατα από την ελληνική εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς (με έδρα την Εύβοια) με την εμπορική ονομασία Shiitake Mushroom Beer,η οποία έχει ως βασικό συστατικό της -τι άλλο;- τα μανιτάρια.
Ειδικότερα η παρασκευή της εν λόγω μπίρας γίνεται από μανιτάρια της ποικιλίας Λεντινούλα σε ζυθοποιείο στο Βέλγιο, ακολουθώντας μια παραδοσιακή βελγική συνταγή: Φυσικό εκχύλισμα των μανιταριών Λεντινούλα αναμειγνύεται με τη βύνη και το λυκίσκο προσδίδοντας στο προϊόν γλυκιά γεύση, πλούσιο άρωμα και εντυπωσιακό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, ενώ περιέχει 9% αλκοόλη. Η επίσημη «πρώτη» της… μανιταρομπίρας έγινε στην 1η Γιορτή Μανιταριού της Εύβοιας, στο χωριό Πισσώνας στις 2 Ιουλίου 2011.
Ακολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις ειδήσεις της Χαλκιδικής