για 6-8 άτομα
4 μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλου, το καθένα κομμένο σε 16 κυβάκια
1 κ. σούπας γιαούρτι
2 πρέζες αλάτι
1 κ. καφέ κουρκουμά (κιτρινόριζα)
½ κ. καφέ κάρυ
½ κ. καφέ καρδάμωμο, σε σκόνη
χυμός από ½ λεμόνι
1 κ. καφέ ξίδι
16 λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
8 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα 2
4 μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλου, το καθένα κομμένο σε 16 κυβάκια
1 κ. σούπας γιαούρτι
2 πρέζες αλάτι
1 κ. καφέ κουρκουμά (κιτρινόριζα)
½ κ. καφέ κάρυ
½ κ. καφέ καρδάμωμο, σε σκόνη
χυμός από ½ λεμόνι
1 κ. καφέ ξίδι
16 λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
8 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα 2
εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά μέσα σε αυτό το μείγμα. Στη συνέχεια περνάτε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια, φροντίζοντας να περάσετε σε κάθε σουβλάκι από 2 κομμάτια κοτόπουλο, 1 ροδέλα κρεμμυδιού, άλλα 2 κομμάτια κοτόπουλο και ½ ντοματίνι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σας. Ψήνετε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, σε απόσταση περίπου 15 εκ. από την πηγή θερμότητας ώστε να μην αρπάξουν αμέσως, αλλά να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα. Τα σερβίρετε με ζεστές αραβικές πίτες και, αν θέλετε, με μια σάλτσα γιαουρτιού, φτιαγμένη με την ίδια συνταγή της μαρινάτας.
ΠΗΓΗ: www.homefood.gr