για 6 άτομα
300 γραμμ. βίδες ολικής άλεσης
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
175 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. αγελαδινό γιαούρτι με 2% λιπαρά
100 γραμμ. μπρικ*
2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε 3 λίτρα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Πέντε λεπτά προτού τα κατεβάσετε από τη φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το αφήνετε 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα γιαούρτια και τα ζεσταίνετε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν βράση. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε τον μαϊντανό και το μπρικ, κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των γιαουρτιών και τα ρίχνετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Τα διακοσμείτε με φυλλαράκια μαϊντανού και μπρικ*.
* Το μπρικ είναι τα αυγά από το ψάρι σολομό και μπορείτε να το βρείτε στα super market ή σε καταστήματα delicatessen.
ΠΗΓΗ: www.homefood.gr