Φτιάξε σπιτικές μπάρες δημητριακών

Υλικά

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη βρώμη, τα ξερά φρούτα και τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και αναμίξτε καλά.

2. Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το μέλι και το φιστικοβούτυρο, ανακατεύοντας τα με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίξτε το παχύρευστο μίγμα μελιού στο μπολ της βρώμης. Ανακατέψτε καλά.

3. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς αφρός και προσθέστε το στο μίγμα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψάκι που έχετε λαδώσει ελαφρά και καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ρίξτε το μίγμα και πιέζοντάς το με το κουτάλι απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα.

5. Ψήστε το μίγμα στους 190 βαθμούς για 15- 20 λεπτά μέχρι να χρησίσει η επιφάνειά του και να το αισθάνεστε συνεκτικό όταν το ακουμπάτε. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το ελαφρά να κρυώσει πρωτού το κόψετε σε 14 μπάρες. Αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν τελείως και αποθηκέυστε τες σε αεροστεγές δοχείο για 5 μέρες!

ΠΗΓΗ: www.diytv.gr

Exit mobile version