• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

facebook Από facebook
17 Μαΐου, 2011
Σε Κόσμος
2
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

«Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας», είναι το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, μια ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

birth week

Βασικός πυρήνας της πρωτοβουλίας αυτής είναι το γεγονός ότι η μητέρα, το μωρό, η γέννα οφείλουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Οι επιλογές της μητέρας οφείλουν επίσης να γίνονται δεκτές με σεβασμό.

Φιλοδοξία του Ευρωπαϊκόού Δικτύου Οργανισμών για τον Τοκετό (ENCA) και του ελληνικού τμήματος (ENCA Hellas) είναι να προσφέρουν πληροφόρηση και υποστήριξη στους γονείς που κάνουν επιλογές ασύμβατες με τα συνηθισμένα «υπερ-ιατρικοποιημένα» πρωτόκολλα των μαιευτηρίων, κι ενώ επιλέγουν πιο φυσικές διαδρομές, συναντούν μονοπάτια γεμάτα δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τον εντοπισμό 25χρονου που αγνοείται εδώ και έξι μήνες στην περιοχή του Έβρου

1 Ιουλίου, 2026

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026

Κάθε χρόνο, στη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, προτείνονται ιδέες και στόχοι δράσης, ανάλογα με το θέμα. Στη συνέχεια, μεμονωμένα άτομα ή ομάδες αναλαμβάνουν την σταδιακή υλοποίηση των δράσεων, αξιοποιώντας το υλικό που έχει συγκεντρωθεί συλλογικά και βρίσκεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: αφίσες, φάκελοι αρχείων, φυλλάδια, κ.λπ. Ανάλογα με τον χρόνο και τον βαθμό δέσμευσης των ατόμων και των ομάδων που ασχολούνται, μπορούν να οργανωθούν μια σειρά από δραστηριότητες, με σχετικά μεγάλο εύρος: εκθέσεις, συναντήσεις, συνέδρια, κ.λπ.

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004, από την «Alliance française pour l’accouchement respecté» (AFAR), μια γαλλική, μη κερδοσκοπική κοινότητα, χωρίς δεσμεύσεις σε φιλοσοφικές, ιατρικές, θρησκευτικές και πολιτικές διαδρομές σκέψης. Από το 2011, τον συντονισμό της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον Τοκετό (European Network of Childbirth Associations -ENCA).

Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα (ENCA Hellas) δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στη χώρα μας, ως μια πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων οργανισμών και πολιτών και αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον Τοκετό.

Μέσω του δικτύου του ENCA Hellas φορείς και άτομα που ασχολούνται με την υποστήριξη της μητρότητας και την περιγεννητική φροντίδα στην Ελλάδα, συνεργάζονται, ενώνουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Το ENCA Hellas στοχεύει στη διάδοση της γνώσης και των δράσεων που υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν τις γυναίκες και συνεργάζεται με μια πληθώρα ατόμων, ομάδων, οργανισμών, συλλόγων και φορέων.

από in.gr

Ημερολόγιο Ανοιχτών Δράσεων για τον Σεβασμό στη Γέννα

Προηγούμενο

Το κομπιούτερ του Μίνωα

Επόμενο

Επικίνδυνες εξελίξεις στη Φουκουσίμα

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνία

Έκκληση για τον εντοπισμό 25χρονου που αγνοείται εδώ και έξι μήνες στην περιοχή του Έβρου

1 Ιουλίου, 2026
Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Επικίνδυνες εξελίξεις στη Φουκουσίμα

Τι να του δώσω για το κολατσιό στο σχολείο;

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.