• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Στο “κόκκινο” το Αριστοτέλειο

rockandroll7 Από rockandroll7
15 Μαΐου, 2011
Σε Ελλάδα
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Σήμα κινδύνου φαίνεται ότι εκπέμπει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξαιτίας του οικονομικού στραγγαλισμού του.
Τα οικονομικά του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας βρίσκονται στο κόκκινο, καθώς η χρηματοδότηση του ΑΠΘ αγγίζει περίπου τα 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι γνωστό ότι για να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του έξοδα θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 36 εκατομμύρια ευρώ!
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, σε πολλούς τόνους έχει εξηγήσει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί από την κυβέρνηση, ενώ η παιδεία θα πρέπει να τεθεί εκτός των περικοπών του μνημονίου. Όπως όμως φαίνεται, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία πέφτουν θύματα της οικονομικής κρίσης, γεγονός με απρόβλεπτες συνέπειες κυρίως για τους νέους επιστήμονες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη Φοιτητική Λέσχη, που αναζητείται τρόπος να διασωθεί, αναστολές θα υπάρξουν και σε άλλους τομείς της πανεπιστημιακής δραστηριότητας.
Ωστόσο η σύγκλητος του ΑΠΘ αναζητά τρόπους όχι απλώς να εξοικονομήσει πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και να αναλάβει δράση και διεκδικητικό ρόλο προκειμένου να στηρίξει το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του.
Στην προσπάθεια αυτή αναζητούνται αρωγοί από την κοινωνία και φυσικά από τους φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.
Πρύτανης ΑΠΘ: “Ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου”
Ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου” δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επισήμανε: “Δεν είναι δυνατόν ο υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι αυτός που εγγυάται τη νόμιμη λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας, να προτρέπει σε παρανομία τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Είναι πρωτοφανές, και γι’ αυτό η σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου αυτού”.
Η κόντρα μεταξύ πανεπιστημιακών και υφυπουργού Παιδείας μεγαλώνει, καθώς λάδι στη φωτιά έριξε η επιστολή του Ι. Πανάρετου με την οποία ζητούσε από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας να μην εφαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ.
Τα πρυτανικά συμβούλια όλων των πανεπιστημίων της χώρας απάντησαν ομόφωνα ότι “θα ακολουθήσουν τα όσα προβλέπει ο νόμος”, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών σύστησε να παραβλέψουν τα πανεπιστήμια την επιστολή Πανάρετου, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωπα με ομαδικές προσφυγές όσων δεν εξελιχθούν όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.
Η σύγκλητος
Η σύγκλητος του ΑΠΘ με επιστολή της προς τον υφυπουργό Παιδείας αναφέρει: “Σας γνωστοποιούμε ότι η σύγκλητος του ΑΠΘ, στη με αριθμό 2834/12-5-11 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα:
Να μην εφαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφό σας, και να σας επισημάνει τα εξής:
Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ρητά τα ελάχιστα και τα ανώτατα χρονικά όρια για τη διεξαγωγή κρίσεων για εκλογή ή εξέλιξη μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επομένως, καμία επίσπευση ή καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι δυνατή σύμφωνα με τον νόμο.
Εξάλλου, εφόσον οι προβλεπόμενες προθεσμίες τηρούνται κανονικά, οι άνωθεν υποδείξεις ή χειραγωγήσεις, επιλεκτικές ή συλλήβδην, σχετικά με την ταχύτητα ή επιβράδυνση των κρίσεων, αντενδείκνυνται απολύτως.
Κατά τα λοιπά, αν έχετε πληροφορίες για οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, σας καλούμε να μας τη γνωρίσετε άμεσα, ώστε να κινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών”.
————————————————————————
ΠΗΓΗ: www.makthes.gr
————————————————————————

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμός για τους σεισμούς στην Εύβοια που κουνάνε και την Αττική: «Βλέπουν» και 5,5 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι

19 Μαΐου, 2025

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου – Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

14 Μαΐου, 2025
Tags: Α.Π.Θ.ΕκπαίδευσηΟικονομίαΠανεπιστήμια
Προηγούμενο

Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Επόμενο

Οι ευεργετικές ιδιότητες των αμυγδάλων

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Προβληματισμός για τους σεισμούς στην Εύβοια που κουνάνε και την Αττική: «Βλέπουν» και 5,5 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι

19 Μαΐου, 2025
Ελλάδα

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου – Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

14 Μαΐου, 2025
Ανθρωποκτονία-σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του και με τον εξάδελφό του επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα
Ελλάδα

Λάρισα: Ο 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με μαχαίρι, προσπάθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα -Φρικιαστικές λεπτομέρειες

13 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Οι ευεργετικές ιδιότητες των αμυγδάλων

Deep Purple - Perfect Strangers

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.