• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011 ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις

rockandroll7 Από rockandroll7
9 Μαΐου, 2011
Σε Ελλάδα
5
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στις 12 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις στο πιο ασαφές τοπίο των τελευταίων ετών. Σε λιγότερους από 3.000 υπολογίζονται οι μαθητές που δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές αλλά μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις.
Η θολή εικόνα που έχουν οι υποψήφιοι διαμορφώθηκε από το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας άλλαξε βασικά δεδομένα λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις και ενώ τα σχολεία είχαν αρχίσει να ερημώνουν, αφού οι περισσότεροι προτιμούν το διάβασμα στο σπίτι ή το φροντιστήριο.

Συγχρόνως καθυστέρησε να ανακοινώσει τους αριθμούς εισακτέων και το μηχανογραφικό δελτίο. Κι όλ’ αυτά όχι με γνώμονα το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», αλλά «Πρώτα η εξοικονόμηση, έστω και εις βάρος του μαθητή».

Φέτος, δίδεται η δυνατότητα σε όσους μαθητές δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να πάρουν το απολυτήριο χωρίς να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά μόνο στις ενδοσχολικές. Αν αυτό είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, είναι βέβαιον ότι θα ανταποκρίνονταν περισσότεροι μαθητές. Λόγω όμως της καθυστέρησης στην ανακοίνωση του μέτρου είναι μικρός ο αριθμός όσων αποφύγουν τις πανελλήνιες. Επομένως, το υπουργείο δεν πέτυχε να τις «αποσυμφορήσει» όσο θα ήθελε.

Σε μια πρώτη ενδεικτική καταμέτρηση λίγο μετά το Πάσχα, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός όσων κάνουν χρήση του μέτρου σε καμία περίπτωση δεν υπερέβαινε τους 3.000 μαθητές. Γι’ αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρατείνει έως αύριο την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής τους στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης:

φωτογραφία αρχείου

Τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία – Νεκρός οδηγός τρακτέρ στη Λοκρίδα

15 Δεκεμβρίου, 2025
φώτο αρχείου

Ναύπλιο: Παιδί στο νοσοκομείο από κροτίδα σε σχολείο – Οργή με την απάντηση της διευθύντριας

15 Δεκεμβρίου, 2025

Σύμφωνα με δηλώσεις πολλών καθηγητών, το υπουργείο προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους με οποιοδήποτε κόστος: Λιγότεροι υποψήφιοι σημαίνει και λιγότερες δαπάνες. Συγχρόνως, υπολογίζει ότι θα είναι πολύ λιγότερα τα γραπτά κάτω από τη βάση. Και το σημαντικότερο: Θεωρεί ότι έτσι θα βελτιωθεί και η αναλογία διατιθέμενων θέσεων και εισακτέων σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα.

Η δημιουργία απολυτηρίων δύο ταχυτήτων, πάντως, δεν φαίνεται να απασχολεί το υπουργείο. Ετσι, όσοι μαθητές δεν δώσουν πανελλήνιες και θελήσουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο βαθμός του απολυτηρίου παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο καθηγητής Γ. Χατζητέγας κάνει μια σημαντική πρόβλεψη, που θεωρεί ότι θα είναι το αποτέλεσμα των μέτρων της «τελευταίας στιγμής». «Θα πρέπει», είπε, «σε όλα τα μαθήματα να αναμένουν οι υποψήφιοι θέματα μεγαλύτερης δυσκολίας από τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι δεν θα είναι απίθανο να δούμε επιλογές καλύτερης διαβάθμισης σε σχέση με άλλες χρονιές. Κι αυτό θα ευνοήσει τους πιο διαβασμένους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υποψήφιοι είναι ο περιορισμός των μετεγγραφών στις ειδικές κατηγορίες. Ο Γ. Χατζητέγας επισημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από φέτος, θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι βάσεις στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο καθηγητής διευκρινίζει ότι μέχρι και πέρυσι τα παιδιά που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής χωρίς ποσοτικό περιορισμό, δεν είχαν πρόβλημα σε όποιο τμήμα της περιφέρειας επιτύγχαναν. Τώρα όμως οι περισσότεροι ή θα προτιμήσουν από την αρχή τα υψηλόβαθμα τμήματα στα Ιδρύματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης ή θα δηλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα με χαμηλότερη βαθμολογία, αλλά πάλι στα ίδια μεγάλα αστικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση, οι βάσεις στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι λογικό να ανέβουν σημαντικά.

ΠΗΓΗ: www.princeolivernews.com

Tags: ΕξετάσειςΠανελλαδικές
Προηγούμενο

Αύριο Τρίτη 10 Μαϊου 2011 ξεκινά η απογραφή

Επόμενο

ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΣχετικάΆρθρα

φωτογραφία αρχείου
Ελλάδα

Τροχαίο δυστύχημα στη Λαμία – Νεκρός οδηγός τρακτέρ στη Λοκρίδα

15 Δεκεμβρίου, 2025
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Ναύπλιο: Παιδί στο νοσοκομείο από κροτίδα σε σχολείο – Οργή με την απάντηση της διευθύντριας

15 Δεκεμβρίου, 2025
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων – Πού μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες

12 Δεκεμβρίου, 2025
Επόμενο

ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τούρτα σοκολατίνα με καρύδια

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.